Sviatok zaľúbených sa nezadržateľne blíži a cítiť to aj v hudobnom svete. Valentín každoročne podnecuje mnoho interpretov k vydaniu osobných a romantických piesní. Inak tomu nie je ani tentoraz. Svoje valentínske novinky ponúka kapela Sám Sebou a hudobník Jozef Bubnár pôsobiaci pod umeleckým menom B-Joey.

Hudobná skupina Sám Sebou z východného Slovenska vydáva singel s názvom Príbeh. Pieseň poteší všetkých zaľúbencov a kapela ju hodnotí za jednu z najosobnejších piesní, ktorú kedy vydali. Je veľmi pokojná, emotívna a spevák skupiny ukázal tentokrát svoju nižšiu polohu hlasu. "Skladba Príbeh je výpoveď toho, ako som sa spoznal so svojou snúbenicou Luckou. Je písana príbehovo, keď sme sa pred niekoľkými rokmi spoznali na intráku a dej pokračuje až dodnes. Pre mňa to je najosobnejšia vec, ktorú som kedy napísal, preto mám k nej veľmi hlboký vzťah. Verím, že poslucháči tento úprimný príbeh o nás dvoch ocenia, a že si pieseň obľúbia," hovorí Matúš Fifik.


O produkciu piesne sa už tradične postaral spevák kapely Sám Sebou spolu s producentom Randym Gnepom z BASEM3NT recording studia. "Pieseň je veľmi jednoduchá a tentokrát sme zvolili zvukový minimalizmus. Celý singel je postavený na gitare, ktorá je obohatená jemnou produkciou. Randy opäť odviedol skvelú prácu a pieseň výborne doplnil o svoje skvelé nápady,"pokračuje Matúš.

Nová skladba vychádza aj s videoklipom, o ktorý sa postarali chalani z Newill media agency. "Dostali sme nápad, že nahráme jednoduchý videoklip, kde pieseň zaspievam prítomnému publiku. Našli sme krásne priestory Mestského divadla v Levoči, komparz ľudí a natáčanie mohlo začať. V klipe si hlavnú rolu zahrala aj moja snúbenica Lucka. Veľmi sa z tohto singlu tešíme, tak pevne veríme, že sa fanúšikom bude páčiť," dodal Matúš Fifik.

B-Joey novinkou Paranormálny vyzýva k vďačnosti

Vranovský popový hudobník Jozef Bubnár, umeleckým menom B-Joey, pôsobí na hudobnej scéne už niekoľko rokov. Typické sú pre neho predovšetkým jeho netypické videoklipy. V nich napríklad rozdával svoj debutový album s názvom Spread the Joy náhodným okoloidúcim v uliciach New Yorku v rovnomennej piesni, či spolu so svojimi študentmi vyzýval k mieru vo vojenskom konfliktne na Ukrajine v skladbe Humanity. Posledné mesiace sa však tento učiteľ angličtiny nadobro vzdal tvorby cudzojazyčných textov a svoj voľný čas začal využívať na popasovanie sa s vlastnou kreativitou pre obohatenie slovenskej popovej hudby.


Po duete Nad vodou, ktorý naspieval s Annou Gajdzik, prichádza so sólovým singlom nazvaným Paranormálny. "Ľudia sa odjakživa utiekali k rôznym fantastickým príbehom, aby v nich nachádzali svet úplne odlišný od reality. Iný než ten, ktorý sa im vonkoncom nepáčil. V dnešnej dobe sa mi zdá, že už len také prirodzené veci, ako mať napríklad pekný, fungujúci vzťah, či byť citlivým človekom, je už samo o sebe akoby žiť v paranormálnom svete," tvrdí B-Joey.

"Skladba hovoriaca o strachu zo straty milovaného človeka prináša do tohto valentínskeho času výzvu k vďačnosti za všetko, čo máme," dodáva východniar. Ako autor hudby i textu sa aj v tomto prípade spojil s aktívne pôsobiacimi hudobníkmi slovenskej pop music, s Petrom Jakabom a Michalom Lorincom v štúdiu Sinus Records, aby spoločne nadizajnovali zvuk k tomuto lovesongu.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli Matúš Fifik a Jozef Bubnár. Text správ sme doplnili a upravili.