Ondrej Jurišta, raper z kapely Dornkappel, napísal emotívnu skladbu, venovanú svojmu otcovi, ktorého tragicky stratil, keď bol ešte malý chlapec. Mladý autor a interpret prichádza s novinkou, v ktorej rapuje do skladby Johanna Sebastiana Bacha, čím sa zaraďuje medzi prvých slovenských interpretov, ktorí rapujú do klasickej hudby.

Videoklip k piesni Ocino zachytáva krátky príbeh interpreta, ktorý spomína na otca a uteká po miestach, kam spolu chodievali. "Ondro otvára srdce, nastavuje hruď, dáva dole gate. Dáva to neskutočne úprimne, ale s hrdosťou, s gráciou a krásnou jednoduchosťou," uviedol Rado, spoluzakladateľ vydavateľstva Navždy Mladí.

O vizuál klipu sa postaral mladý Ottakar, s ktorým Ondrej spolupracuje aj na ďalších projektoch. "Rapovať do Bacha bola naozaj výzva, ale utekať po lese v najväčších mrazoch ešte väčšia," dodal Ondrej Jurišta.


Vydavateľstvo Navždy Mladí touto skladbou ukázalo svoju originalitu. Chalani naznačili, že nie sú len čisto rapovým vydavateľstvom, ale majú záujem aj o širšie spektrum žánrov. "O dva týždne sa fanúšikovia môžu tešiť na novú tvár vo vydavateľstve," dodal Piškót, ďalší spoluzakladateľ novej hudobnej značky, ktorý vznikla v roku 2020.

Vydanie nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Zdroj: Navždy Mladí
Foto: archív Ondreja Jurištu