Írska kapela U2 nezmenila plány a očakávaný album chce vydať tento rok. Zástupcovia skupiny popreli nedávne informácie od nemenovaných zdrojov amerického týždenníka Billboard, podľa ktorých formácia odložila vydanie 13. štúdiovky na rok 2015.

Hovorcovia kapely pre britský denník The Guardian tiež uviedli, že skupina zatiaľ nepotvrdila termíny turné. "Album kapely U2 je naplánovaný na tento rok, pracujú na ňom a plány ohľadne turné zatiaľ nepotvrdili," vyhlásili.

Skupina zatiaľ neprezradila názov novinky. Album však bude obsahovať skladbu Invisible, ku ktorej už zverejnili aj videoklip. Frontman U2 Bono však v rozhovore pre USA Today nedávno zdôraznil, že Invisible nie je ich novým singlom. "Máme inú skladbu, ktorou s nadšením predstavíme album. Toto je iba taká upútavka, ktorá má ľuďom pripomenúť, že stále existujeme," uviedol.


U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú dvanásť štúdioviek a hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Long Walk to Freedom (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. U2 majú na konte aj 22 cien Grammy. V roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: U2