Ihneď po tom, ako bol v súvislosti s hrozbou epidémie koronavírusu zrušený zvyšok slovenského turné Lola Marsh, začali organizátori s kapelou a klubmi dohadovať nové termíny. Po veľmi rýchlom jednaní s agentmi a klubmi sa podarilo dohodnúť návrat kapely na Slovensko koncom septembra.

Lola Marsh tak vystúpia v piatok 25.9. v trenčianskom Piano Clube, v nedeľu 27.9. v bratislavskej Refinery Gallery a napokon v pondelok 28.9. v Mestskom divadle Žilina. Aj presunuté koncerty otvorí talentovaná trenčianska speváčka Nina Kohoutová, ktorú si Izraelčania vybrali ako svoju predskokanku na celom slovenskom turné.

Skupina svoj špeciálny vzťah k slovenským fanúšikom a túžbu vrátiť sa deklarovala aj emotívnym postom na svojom Facebooku. Správy o nových termínoch včera komentoval agent kapely Joshua Perry pre denník SME slovami: "Nemôžeme sa dočkať, až sa konečne stretneme s našimi milovanými fanúšikmi zo Slovenska."


Všetci majitelia vstupeniek na pôvodné koncerty si ich môžu uplatniť na presunuté termíny.
Od dnes sa opätovne spúšťa predpredaj koncertov v Bratislave a Trenčíne, žilinský koncert bol už dávnejšie vypredaný. V prípade, že majiteľom lístkov nové termíny nevyhovujú, môžu požiadať o stornovanie lístka a vrátenie peňazí.

"Stačí ak nám na e-mailovú adresu shop@pohodafestival.sk pošlete číslo objednávky a číslo účtu vo formáte IBAN, na ktoré máme peniaze vrátiť. Záujemcov o refundáciu prosíme, aby si nárok na ňu uplatnili
najneskôr do 27. marca 2020, nakoľko proces vracania vstupného chceme uzavrieť do konca marca. Prípadné stornované vstupenky na žilinský koncert vrátime do predaja začiatkom apríla," uvádzajú organizátori.

Nové termíny zostávajúcich koncertov slovenského turné Lola Marsh:

25. september - Trenčín, Piano Club - Facebook event
27. september Bratislava, Refinery Gallery - Facebook event
28. september - Žilina, Mestské divadlo - Facebook event

Lola Marsh začiatkom tohto roka vydali očakávaný druhý album Someday Tomorrow Maybe. Z tucta piesní už zaujali skôr zverejnenými skladbami so skvelými videoklipmi ako Only For a Moment a Echoes. Ich druhú štúdiovku už vychválil Billboard či portál A1234, ktorý o albume napísal to, čo si asi väčšina návštevníkov Pohody hovorila po zážitku z niektorého z ich doterajších koncertov na trenčianskom letisku: "Po vypočutí tohto albumu je skutočne ťažké nezamilovať sa do ich hudby."

Piesne skupiny sa objavili aj vo viacerých reklamách (eBay, Crédit Agricole), seriáloch či filmoch. Za coververziu hitu Carsona Parksa Something Stupid k seriálu Better Call Saul získali začiatkom februára cenu za najlepšiu skladbu na 10. ročníku Guild of Music Supervisors Awards. Ich azda najväčší hit You're Mine (viď prvé video v článku) zase využil Netflix vo svojej valentínskej filmovej novinke To All the Boys: P.S. I Still Love You.


Redakciu Hudba.sk informoval Anton Repka z agentúry Pohoda Festival. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Všetky podrobnosti nájdete na stránke www.pohodafestival.sk.

Foto: Ondrej Koščík