Zdá sa, že britská speváčka Dua Lipa ešte ani zďaleka nie je na svojom kariérnom vrchole. Od vydania albumu Future Nostalgia jej hviezda stúpa stále vyššie. Aktuálne sa nová kráľovná tanečného popu spojila s Megan Thee Stallion, ktorá v posledných rokoch patrí medzi najúspešnejšie raperky v USA.

Žiadnej inej popovej speváčke sa v posledných dvoch rokoch nedarí tak ako Dua Lipe. Talentovaná brunetka má síce len 26 rokov a na konte iba dva štúdiové albumy, no už teraz prepisuje rekordy, o ktoré sa v minulosti postarali najväčšie zámorské hviezdy ako Rihanna, Taylor Swift či Beyoncé.

Pred pár týždňami Lipa odštartovala mimoriadne očakávané turné k albumu Future Nostalgia, v rámci ktorého zavíta so svojou šou aj na bratislavské Tehelné pole. O lístky na jej koncert v rámci Lovestream Festivalu je napriek aktuálnej vlne pandémie veľký záujem a už teraz je isté, že pôjde o jednu z najväčších popových šou, aké sa kedy na Slovensku konali.

Posledný singel zo spomínaného, hudobnými kritikmi aj fanúšikmi oceňovaného albumu vydala Dua Lipa ešte v marci minulého roku, išlo o pieseň Love Again. Presne rok na to (11.3.) sa do éteru dostáva úplná novinka, ktorú sme doposiaľ počuť nemohli. Reč je o chytľavom tanečnom singli Sweetest Pie (v preklade Najsladší koláč), ktorá bude nasledujúce mesiace určite kraľovať hudobným rebríčkom a možno sa stane aj jedným z najväčších tohtoročných letných hitov.


Vizuálna psychedélia a polonahé telá

Pieseň je síce pilotným singlom z pripravovaného albumu raperky Megan Thee Stallion, no Dua Lipa dostala naozaj štedrý priestor a rozhodne v nej nehrá "druhé husle". Nad tým, či pre raperku išlo o vytúženú spoluprácu alebo je to len len šikovný marketingový ťah jej manažmentu, polemizovať nemusíme. Obe hviezdy v tomto smere môžu len vyťažiť. Záujem o spoluprácu však Megan prejavila ešte v júni minulého roka, kedy v jednom z rozhovorov priznala, že by s talentovanou britskou kráskou chcela nahrať spoločnú pieseň. 

Na skladbe autorsky spolupracovali obe hudobníčky, produkciu mali na starosti OG Parker, Romano a Platinum Library. Textovo ide o vcelku kontroverzný počin. Dua Lipa vo svojej časti spieva svojmu milému o tom, že ide o jazdu jeho života a uvažuje nad tým, či sa s nim podelí o kúsok svojho najsladšieho koláča. Ak sa nad zmyslom textu zamyslíte, určite vám nebude trvať dlho, aby ste prišli na to, že nejde o žiaden koláčik z cukrárne. 

O vizuál, ktorý určite nenechá nikoho chladným, sa postaral Dave Meyers, ktorý má na konte niekoľko videoklipov pre Eda Sheerana, Ariany Grande, Camily Cabello či Pink. Niekomu môže toto jemne psychedelické video pripadať až príliš sexistické, no k prenesenému významu textu skladby sa hodí dokonale. Farbami, symbolmi a celkovým prostredím pripomína miliardový klip Anaconda od Nicki Minaj, sci-fi atmosférou sa zase podobá na klipy Rain On Me (Lady Gaga a Ariana Grande) alebo Where Have You Been (Rihanna). Vysvetlenie je jednoduché - všetky tieto klipy režíroval tiež Dave Meyers, ktorý je majstrom svojho remesla a pre Dua Lipu je táto, snáď nie posledná spolupráca s ním, ďalším míľnikom.

Prečítajte si tiež: Dua Lipa prepisuje históriu: Speváčka sa nebojí riskovať ani ukázať nedokonalosti

Autor: Dušan Marko

Súvisiaci interpreti: Dua Lipa