Skupina Hex bola nútená presunúť štart svojho klubového turné o celý týždeň. COOLtúra teda na Slovensko príde až tento štvrtok a na začiatok to bude Žilina, nie pôvodný Trenčín. Tam Hexáci takisto prídu, ale v náhradnom termíne 26. apríla. Najvýrečnejší člen skupiny Yxo má pre všetky zmeny vysvetlenie. Veď vlastne, on to celé zapríčinil...

"Bol som na mojom thajboxerskom tréningu a ten boxerský pytel sa mi uhol. Niečo mi ruplo v ramene. Už minulý rok som mal zranenie na ramene, vtedy sa mi to podarilo na hokeji. Teraz sa mi to tak ťahá. Musel som zostať v kľude aspoň 4-5 dní, nemohol som s tou rukou ani pohnúť, takže by som nezahral koncert," hovorí Yxo, ktorý síce ešte nie je 100%-ne fit, no do zajtra večera vraj bude v poriadku.

Ešte pred odchodom na prvý koncert v Žiline si s chalanmi dá poriadnu skúšku. Zvládnuť ju chce a žiadne katastrofické scenáre si nepripúšťa: "Už ma to zo dňa na deň menej bolí a dúfam, že sa mi do tej Žiliny nič nestane. Veľmi sa tešíme na prvý koncert v rámci samostatného turné po veľa rokoch a tešíme sa na ľudí, ktorí si prídu pozrieť Hex a aj kapelu Talkshow."

Tesne pred začiatkom turné s názvom COOLtúra zverejnila skupina Hex aj nový videoklip. Jednoduché video ku skladbe Mám chuť je tretím z albumu Ty a ja (2010) a vzniklo vďaka spevákovým snom.

"Ďuďovi sa to celé objavilo v momente, keď sa zobudil, takže je to pravdepodobne jeho sen. Pesnička je taká rytmicky ku kráčaniu vhodná, kráčavá a on si povedal, že sa pôjde na jedno miesto pod bratislavským obchvatom. Keď zapadá slnko medzi piatou-siedmou, vtedy tam to slnko dobre vyzerá a má to dobré svetlo. Tybyke tam natočil nejaké skúšobné zábery. Povedali sme si, že ten nápad je dobrý a ideme do toho... Mám pocit, že sa mu to celé prisnilo," hovorí Yxo.

Každý z Hexu si na nakrúcanie nového videoklipu našiel čas, veď stačili približne štyri hodiny a bolo hotovo. Platilo to pre všetkých okrem bubeníka Tybykeho, ktorý sa s klipom vytrápil oveľa viac, pretože ho celý strihal. Práve on dal klipu výslednú podobu a rozhodol, kto v ňom ešte okrem kapely bude a akú úlohu si zahrá.

"Mám pocit, že tam Tybyke točil nejakých príslušníkov verejnej bezpečnosti, teda policajtov a tí sa tam len trošku mihli. Nedostali takú rolu, akú by mali. Bol tam ešte bezdomovec, ktorý sa v klipe mihne, ale tiež nakoniec nedostal takú úlohu, ako sme pôvodne chceli. Je to najmä o nás a o tom chodení a kráčaní a o tých našich priateľoch," dodal basgitarista Hexu.

Hex - Mám chuť

Hudobných kamarátov si Hexáci berú aj na COOLtúru. Talkshow si dajú s Hexom výkop a potom sa prestrieda v úlohe predskokanov a hostí aj Datasystem a Vetroplach.

Hex - COOLtúra

12. 4. - Žilina, Smerr pub (+Talkshow)
13. 4. - Poprad, Rock Fabrik
14. 4. - Martin, Kozel Pub (+Talkshow)
19. 4. - Bratislava, Nu Spirit Club (+Talkshow a špeciálny hosť Vetroplach)
20. 4. - Prievidza Element (+Talkshow)
21. 4. - Pezinok, Pura Vida (+Datasystem)
26. 4. - Trenčín, Piano club - ZMENENÝ TERMÍN!
27. 4. - Nitra, Valašský šenk
28. 4. - Hruštín, KD (+Datasystem, Talkshow)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová, PR manažérka COOLtúry. Viac na www.hex.sk a www.facebook.com/hexofficial.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Hex