Britská speváčka a raperka srílanského pôvodu M.I.A. zverejnila videoklip ku skladbe Rewear It. V novinke, na ktorej spolupracovala s odevnou značkou H&M, sa striedajú zábery tancujúcich ľudí zo sveta a interpretky rapujúcej na kope oblečenia.

Video vzniklo pri príležitosti Svetového týždňa recyklácie (od 18. do 24. apríla) a hudobníčka spolu s predajcom odevov ním chcú podnietiť ľudí, aby svoje staré oblečenie darovali na opätovné spracovanie na iné textilné materiály.


M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, vydala debutový album Arular v roku 2005. Z druhej štúdiovky Kala (2007) pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. V roku 2009 ju vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A. R. Rahmanom nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň.

O rok neskôr vydala album Maya obsahujúci aj single Born Free a XXXO a v roku 2013 potom uviedla na trh štúdiovku Matangi so singlami ako Bad Girls či Double Bubble Trouble. Americký týždenník Time ju zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty. Slovenskí fanúšikovia ju mohli vidieť a počuť v roku 2011 na festivale Pohoda v Trenčíne.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: H&M

Súvisiaci interpreti: M.I.A.