Red Bull Music SoundClash už dnes večer prinesie do Košíc jedinečnú a neopakovateľnú hudobnú konfrontáciu. Rytmus so svojím Opoštaris Bandom a skupina Inekafe spolu rozohrajú štyri súťažné kolá a veľkú šou, aká sa v takomto znení už nezopakuje. Ak to máte do metropoly východu ďaleko, môžete to celé sledovať online.

Hviezdy večera očakávajú vo vypredanom Spoločenskom pavilóne hlučných fanúšikov so silnými hlasivkami, poriadne povzbudzovanie a veľký potlesk. Rozhodcovské povinnosti na tejto akcii totiž patria davu, ktorý v jednotlivých kolách určuje víťaza prostredníctvom hlukomeru.

Na dve proti sebe stojace pódiá sa postavia kapela Inekafe v zložení Vratko Rohoň, Vlado Bis a Jozef Praženec verzus Rytmus spoločne s hudobníkmi z Opoštaris Band (Eugen Vizváry, David Hodek, Richard Csino a Tomáš Gajlík). Rytmus bude spievať skladbu od Inekafe (video zo skúšky ako dôkaz, že to myslí vážne), Vratko niečo zarapuje a známe skladby zaznejú v prevedeniach, v akých ste ich ešte nepočuli. Večerom bude sprevádzať hypeman Osťo a gramcom až do neskorých nočných hodín šéfovať DJ Vec.

Keďže lístky na koncert sa vypredali vopred a pre mnohých sú Košice navyše aj priďaleko, organizátori už skôr avizovali, že všetkým zvedavcom prinesú Red Bull Music SoundClash prostredníctvom live streamu priamo do ich domácností. Prenos môžete v pohodlí svojich obývačiek sledovať priamo tu už dnes večer o 22:00.

Aktualizácia (23:45):
 Priamy prenos skončil, víťazom súboja sa stal Rytmus v bodovom pomere 6:1.

Aktualizácia (15.4., 10:00): Prečítajte si našu reportáž s fotkami od Red Bullu

Ako prebieha Red Bull Music SoundClash?

WARM UP
 - každý z inerpretov zahrá tri svoje hity, aby dostal dav do varu pred samotným súbojom

COVER
 - obe kapely dostanú rovnakú pesničku, ktorú v coververzii prispôsobia svojmu žánru a štýlu

TAKEOVER - každá skupina si vyberie svoju skladbu, ktorú začne hrať, no v polovici ju preberie druhá skupina, ktorá ju musí dokončiť

CLASH - obe kapely si zvolia tri zo svojich piesní, ale musia ich zahrať v inom hudobnom štýle, než na aký sú zvyknuté

DIVOKÁ KARTA - obaja interpreti odohrajú svoju skladbu za prítomnosti vybraného hosťa

FINÁLE - spoločná záverečná skladba na jednom pódiu

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Monika Viňanská zo spoločnosti Red Bull Slovensko. Všetko, čo potrebujete vedieť o Red Bull SoundClash 2018 nájdete na webe redbull.sk/soundclash a na Facebooku.

Súvisiaci interpreti: Inekafe, Rytmus