Tím zosnulého švédskeho dídžeja a producenta Aviciiho zverejnil jeho doposiaľ nevydanú skladbu SOS. Vokály do nahrávky naspieval Aloe Blacc, ktorý s ním v minulosti spolupracoval aj na hite Wake Me Up. Na Youtube je pesnička zverejnená spolu s oficiálnym videom, ktoré pozostáva z odkazov Aviciiho fanúšikov.

Pieseň SOS je prvým singlom jeho prvého posmrtného albumu s názvom Tim, ktorý vyjde 6. júna. Nahrávka bude obsahovať skladby, na ktorých Avicii pracoval počas posledného roka pred smrťou. Jeho spolupracovníci album dokončili, pričom sa pokúšali svoju prácu čo najviac zosúladiť s jeho víziou.

Na finalizácii albumu sa okrem iných podieľali Chris Martin z kapely Coldplay, Carl Falk, Albin Nedler či Kristoffer Fogelmark. Zisky z predaja nahrávky poputujú do nadácie Tim Bergling Foundation, ktorú založila Aviciiho rodina s cieľom zvýšiť povedomie o mentálnom zdraví a prevencii samovrážd.


Avicii, vlastným menom Tim Bergling, sa na hudobnej scéne pohyboval od roku 2006. V roku 2013 vydal debutový album True, ktorý obsahuje hity Wake Me Up, Hey Brother, You Make Me a Addicted to You. O dva roky neskôr naň nadviazal nahrávkou Stories. Medzi jeho úspešné single patrí napríklad aj skladba Levels, Wating for Love a Without You

Počas svojej desať rokov trvajúcej kariéry stihol spolupracovať s hviezdami ako Madonna, Robbie Williams, David Guetta, Wyclef Jean či Nile Rodgers a získal množstvo cien vrátane American Music Award, Billboard Music Award, dvoch MTV Europe Music Awards či dvoch nominácií na Grammy. Americký magazín Forbes ho v roku 2016 zaradil do zoznamu najsľubnejších mladých Európanov. V apríli 2018 svet šokovala správa o jeho predčasnej smrti. Hudobník si vzal život sám počas dovolenky v Ománe.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív), Hudba.sk edit
Foto: Facebook.com/avicii

Súvisiaci interpreti: Avicii