Skupina Gladiator oslávila v roku 2021 svojich 30 rokov na hudobnej scéne. Pripravené oslavy v kluboch na Slovensku však pre pandémiu museli odložiť na rok 2022. Turné štartuje už túto nedeľu 17. apríla a kapela na koncerty pozýva aj s čerstvým singlom Štíty hôr.


"Korona zamiešala plány všetkým, treba to brať ako fakt, takže už s tým nič nenarobíme. Treba ísť ďalej," hovorí Miko Hladký, spevák a frontman skupiny Gladiator.

"Vybrať klubový koncertný playlist naozaj nebolo jednoduché. Klubové koncerty majú osobnejšiu atmosféru. Predsa len sme s ľuďmi v bližšom kontakte ako na veľkom pódiu, preto sme pri výbere dali na pocity, aby sa nám po tom dlhom čase hralo dobre, v pohode, a hlavne aby si ľudia s nami užili oslavy. Je to hlavne o nich, a takto sa im chceme aj poďakovať. Siahli sme aj do našich starších albumov Babylon hotel a Cesta do neba," dopĺňa Miko.

Pod novú pesničku Štíty hôr sa autorsky podpísali bubeník a skladateľ Gergio Babulic (hudba) a Adriana Brúderová (text). O mix a mastering sa postaral Zoli Tóth z Randal studia v Seredi. Skladbu môžete počúvať vo všetkých streamovacích službách.

"Adriana nám minulý rok poslala tri texty, či by sa nám nehodili. Mne sa veľmi páčili a keď som mal tvorivé obdobie, tak som si na ne spomenul a vznikla pesnička Štíty hôr. Adriana je veľmi všestranná - píše texty, venuje sa keramickým prácam, aj iným veciam. Ešte sme sa nevideli naživo, ale teraz sme sa dohodli na stretnutí na našom koncerte v Bratislave, keďže je naša fanúšička, čo sme veľmi radi," približuje Babulic pozadie vzniku skladby.


Termíny a miesta Gladiator Club Tour 2022:

17. 4. - Kolačín
20. 4. - Prešov
28. 4. - Košice
29. 4. - Humenné
1. 5. - Nitra
7. 5. - Púchov
12. 5. - Nové Mesto nad Váhom
13. 5. - Bratislava
14. 5. - Námestovo

Kapela už potvrdila účasť aj na niekoľkých letných festivaloch, vystúpi napríklad na augustovom podujatí Rock Fest Domaša.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Gladiator