Jedna z najväčších speváckych hviezd súčasnosti vystúpi koncom roka po prvýkrát v Českej republike. Podľa neoficiálnych informácií zverejnených na Last.fm by sa Adele v rámci jesenného turné mala 28. novembra predstaviť v pražskom Kongresovom centre.

Na sociálnej sieti pribudli okrem Prahy aj koncerty Adele v Holandsku a Nemecku. Informácie zverejnila česká stránka T-music.cz, Last.fm však nemusí byť úplne dôveryhodným zdrojom, keďže informácie môžu pridávať aj bežní užívatelia. Podrobnosti o českom koncerte vrátane štartu predpredaja zatiaľ nie sú známe.

Pražský koncert nebol oficiálne zverejnený ani zo strany speváčky, ktorej sekcia Live na oficiálnom webe je pre tento rok zatiaľ prázdna, ani zo strany organizátorov. Medzi najväčších promotérov v Česku však patrí nadnárodná spoločnosť Live Nation, ktorá by pravdepodobne mohla stáť aj za prvým koncertom Adele v našich končinách.

Aktualizácia (leto 2012): Správa sa nepotvrdila, navyše Adele koncom júna oznámila, že je tehotná, takže sa jej koncertu tak skoro nedočkáme.

Adele - Set Fire To The Rain (live - Royal Albert Hall, Londýn, 2011)

Biografia

Rodáčka z londýnskeho Tottenhamu nahrala dva štúdiové albumy - 19 (2008) a 21 (2011). Druhý menovaný je komerčne najúspešnejším hudobným albumom posledných desiatich rokov a vôbec najpredávanejším digitálnym albumom v histórii. Na celom svete sa z neho od januára minulého roka predalo viac než 20 miliónov kópií.

Zároveň sa už necelý rok po vydaní stal najpredávanejšou nahrávkou 21. storočia vo Veľkej Británii, kde je momentálne piatym najpredávanejším albumom všetkých čias - pred ňou sú už len Queen, The Beatles, ABBA a Oasis.

To všetko Adele dosiahla aj napriek tomu, že jej kariéru vlani pribrzdili zdravotné problémy. Začiatkom novembra musela podstúpiť operáciu hlasiviek, pre ktorú zrušila všetky koncerty do konca roka. Jej návrat na hudobné pódiá sa napokon uskutočnil až na februárovom odovzdávaní Grammy Awards, odkiaľ si odniesla šesť sošiek. Na konte má aj ďalšie dve z roku 2009.

Medzi najväčšie hity speváčky, ktorú časopis Time zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí sveta, patria skladby Chasing Pavements z jej debutu a najmä Rolling in the Deep, Someone Like You či Set Fire to the Rain z úspešného druhého albumu.

Adele - Turning Tables (live - Royal Albert Hall, Londýn, 2011)

Text: Patrik Marflák (zdroj: T-music.cz, archív Hudba.sk)
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Adele