Po úspešnej premiérovej spoločnej akcii dvoch klubových promotérskych zoskupení Hochspannung! a BassTransmission zažije bratislavská Fuga druhé vydanie, ktoré sa uskutoční už v piatok 12. mája. V hlavnej úlohe sa predstavia bristolský dídžej a producent Batu a viedenský vinylový fetišista Børt.

Batu vo svojej tvorbe spája charakteristický odkaz britského elektronického undergroundu, ktorý dopĺňa polámaným experimentálnym technom a rigoróznym zvukovým designom. Radšej riskuje a vytvára netradičné kompozície, komplikované rytmy a zvláštne zvuky, ako by mal staviť na istotu osvedčenej klubovej šablóny.

Jeho tvorba sa objavila na vydavateľstvách ako Livity Sound, Mistry či Pinchovom Cold Recordings. To najzaujímavejšie si však necháva pre vlastné vydavateľstvo Timedance, čo potvrdili vo svojich rebríčkoch top 10 labelov za rok 2016 magazíny Resident Advisor a FACT.


Rakúsky DJ Børt je rezidentom párty Mutter či Meat Market a klubov ako Grelle Forelle a Das Werk, vinylový nadšenec, významný predstaviteľ viedenského nočného života, ale hlavne precízny dídžej. V lineupe večera nebudú chýbať rezidenti Bad Mojo, Michael Priest a CLV.

Hudba.sk za organizátorov informoval Michal Stolárik.