Americká rocková kapela Imagine Dragons oznámila, že jej pripravovaná tretia štúdiovka sa bude volať Evolve. Formácia z Las Vegas to prezradila prostredníctvom svojej oficiálnej webstránky či sociálnych sietí Twitter a Facebook, kde zverejnila aj obal albumu.

Nahrávka sa dostane na trh 23. júna a bude obsahovať dovedna jedenásť skladieb. Imagine Dragons zároveň z albumu ponúkli aj ďalšiu skladbu s názvom Whatever It Takes. Novinka je treťou ukážkou z menovanej nahrávky a predchádzali jej piesne Believer a Thunder, ku ktorým formácia zverejnila aj videoklipy (nájdete ich na konci článku).

Kapela okrem detailov o albume oznámila, že sa na jeseň vydá na svetové turné. To odštartuje 26. septembra vo Phoenixe, ale zatiaľ sú známe len termíny severoamerických koncertov, na ktorých budú hosťovať Grouplove a K.Flay. Imagine Dragons sa však ešte predtým predstavia napríklad aj 19. júla na festivale Colours of Ostrava.


Tracklist albumu Evolve:

1. I Don't Know Why
2. Whatever It Takes
3. Believer
4. Walking The Wire
5. Rise Up
6. Make It Up To You
7. Yesterday;
8. Mouth of the River
9. Thunder
10. Start Over
11. Dancing In The Dark

Imagine Dragons vznikli v roku 2008 v Las Vegas a v súčasnosti fungujú v zložení Dan Reynolds, Ben McKee, Wayne "Wing" Sermon a Daniel Platzman. Prvý album s názvom Night Visions vydali v roku 2012 a stretol sa s veľkým úspechom - len v USA sa z neho predalo už viac ako dva milióny kópií.

Predvlani vo februári ponúkli druhú štúdiovku Smoke + Mirrors, s ktorou dobyli UK Chart aj americký rebríček Billboard 200. Okrem toho majú na konte aj niekoľko EP nahrávok či koncertných záznamov. Za skladbu Radioactive, ktorá zaznela napríklad v sci-fi filme Hostiteľ (2013), získali dve nominácie na ceny Grammy, jednu sa im podarilo premeniť na víťazstvo.


Zdroj: SITA (Imaginedragonsmusic.com, archív)
Foto: Facebook.com/ImagineDragons

Súvisiaci interpreti: Imagine Dragons