Narodil sa a vyrastal v Holandsku, no jeho rodičia sú Slováci. Napriek tomu, že náš jazyk neovláda dokonale, po niekoľkých rokoch strávených v Londýne sa aj so svojou manželkou, Angličankou Abbie, usadil na Slovensku. Pred časom sa rozhodol, že bude v slovenčine aj spievať, a práve dnes predstavuje svoj prvý slovenský singel.

Pesnička sa volá Čakám na zázrak a Thomas Puskailer na jej tvorbe spojil sily s uznávaným textárom Martinom Sarvašom. Ten do slovenčiny pretextoval spevákov starší anglický text. "Pôvodná skladba sa volala Waiting, to je v preklade čakať. Slovenský text mi napísal skvelý Martin Sarvaš a je o tom, že ak čakáme v živote na zázrak, mali by sme si uvedomiť, že príde až vtedy, ak sami na sebe zapracujeme. S Martinom sa mi pracuje výborne, vždy vie presne nájsť tie správne slová, ktoré sa k mojej hudbe hodia," teší sa Thomas.

Pieseň produkoval Ľuboš Brtáň, ktorý v nej hrá aj na gitare a klávesoch. Perkusie nahral David Juraj Raši, basu Tamás Belicza. O mix a mastering skladby sa postaral Jozef "Caco" Matejka. Spevák skladbu predstavil spolu s videoklipom, ktorý vznikol v Nitre. "Klip sme nakrúcali v niekoľkých lokalitách, hlavne však v historickom centre mesta. Nitra má príjemnú atmosféru typického slovenského mesta, nie je malá, ale ani príliš veľká, preto sme sa rozhodli nakrúcať práve tam," vysvetľuje sympatický hudobník a muzikálový herec, ktorý sa v klipe predstavil v hlavnej úlohe ako obyčajný chlapec s rovnakými snami a problémami ako každý iný.


Slovákom chýba na tvárach úsmev, mali by sme si viac pomáhať

Autorom námetu je Jakub Chochula, klip režíroval Valentín Kozaňák. "Hlavnou myšlienkou klipu je chuť pomáhať druhým a snažiť sa rozjasňovať ich dni, hoci aj len malým úsmevom. Všetci sme rovnakí, nezáleží na tom, kto má aké povolanie, či kto je verejne známy. Pomáhať by sme si mali všetci. A tiež sa viac usmievať. Slovákom úsmev na tvárach akosi chýba. Čakanie na svoj zázrak si môžeme spríjemniť, netreba sa nikam ponáhľať a mračiť sa, všetko má svoj čas a s úsmevom je život krajší. Som jeden z vás - normálny chalan odvedľa. Preto aj v klipe účinkujú nie herci, ale obyčajní a zaujímaví ľudia, akých možno stretnúť kedykoľvek na ulici," dodáva Thomas.

Thomas sa už teší, ako singel spolu s ďalšími novinkami, na ktorých pracuje s Martinom Sarvašom, zaspieva na turné, ktoré nazval Po Slovensk(i)y Tour. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na "poslovenčené" slávne hity svetových umelcov ako Justin Bieber, Enrique Iglesias, či Sting. Sympatického speváka bude sprevádzať gitarista a klavirista Ľuboš Brtáň, s ktorými si Thomas podľa vlastných slov už od začiatku spolupráce skvele rozumel. Počas turné zavítajú do malých aj väčších miest, spevák sa špeciálne teší na Kremnicu, odkiaľ pochádza jeho starý otec. Lístky na koncerty sa dajú zakúpiť priamo v miestach konania.

Thomas Puskailer - Po Slovensk(i)y Tour 2017:

12. 5. - Bratislava, Vinotéka One More
19. 5. - Kremnica, Kino Akropola
25. 5. - Bardejovské kúpele, Hotel Astória
26. 5. - Michalovce, U Baristu
27. 5. - Trebišov, The C Café
28. 5. - Košice, Centrum Zdravia Radosť
9. 6. - Prievidza, Top cafe
10. 6. - Dunajská Streda, Buena Coffee House
16. 6. - Šaľa, City Cafe Šaľa
30. 6. - Nitra, Coffee Tree Friends
1. 7. - Bojnice, Záhrada mestskej knižnice

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach speváka www.thomaspuskailer.com alebo www.facebook.com/puskailerthomas 

Foto: Vladimír Vojtela

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer