Craggy Collyde je britsko-slovenské rock'n'rollové duo so základňou v Brne. Frontman Craggy pochádza z Británie, kde roky hrával v undergroundových kluboch s rôznymi pochybnými kapelami. Jedného dňa sa zobudil uprostred Moravy a počas toho, ako sa ponevieral po brnianskych baroch so svojou akustickou šou, sa zrazil s Veronikou. Písal sa rok 2014.

"Počas môjho štúdia v Brne som zašla na akustický koncert jedného Angličana - tým myslím Craggyho - a náš spoločný známy mu zmienil, že hrám na bicie," spomína bubeníčka Veronika Štefečková. "O štyri roky neskôr, keď sa Craggy rozhodol, že je na čase znovu oprášiť elektrickú gitaru, sa mi ozval, či by som mu nepomohla s nahraním nejakých songov. Nadšene som súhlasila, keďže jeho akustický trash'n'roll sa mi veľmi páčil. Úlohu zohralo tiež to, že som sa v tej dobe práve vrátila zo zahraničia, pevne rozhodnutá pokračovať v hraní. Bola to ideálna príležitosť a kombinácia," dodáva Veronika.

Po debutovom singli Sorry Now, ktorý vydali v roku 2018, vydávajú Craggy Collyde svoj druhý počin na vinylovej platni - mini-album so šiestimi pesničkami nazvaný Wrapped Up in Ribbons. "Pesničky sme nahrali už v máji a novembri 2019 v Brne, pričom na albume sa vyskytnú aj naši známi, ktorí nám vypomohli s nástrojovým obsadením - v titulnej piesni s klavírom a v ostatných s basgitarou," hovorí Craggy a k súčasnej situácii dodáva: "Momentálne sme síce rozdelení hranicou, no netrpezlivo čakáme na znovuotvorenie hraníc a uvoľnenie opatrení, aby sme mohli znovu začať skúšať a nový album predstaviť aj v slovenských a českých kluboch. Na to sa tešíme najviac."

Oficiálny dátum vydania desaťpalcového vinylu v limitovanej číslovanej edícii je piatok 29. mája. Dovtedy je možné si ho predobjednať na Bandcampe kapely alebo na stránke Vinyloveplatne.sk. V digitálnej podobe je album dostupný na všetkých známych digitálnych platformách ako Spotify, Apple Music či Deezer.



Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Veronika Štefečková. Viac informácií o noviknách a koncertoch nájdete na webovej stránke kapely www.craggycollyde.com alebo tiež na Facebooku a Bandzone.