Spevák Marek Rakovický so svojím projektom Rakovicky prináša nový singel s videoklipom, ktorý natočil tesne pred vypuknutím pandémie za veľkou mlákou. Tak ako minulý rok v skladbe Nebudeme ako predtým, aj tentoraz stavil na spoluprácu s neokukanou mladou speváčkou.

"Cítim sa slobodne je v krátkom čase po piesni Azúrové more náš ďalší počin z nedávnej návštevy USA. Mali sme neuveriteľné šťastie, že sme si mohli naplno užiť doslova posledné slobodné chvíle sveta pred pandémiou," hovorí spevák, skladateľ a producent Marek Rakovický. Predčasne ukončenú kreatívnu dovolenku si doprial na začiatku marca spolu klávesákom projektu Rakovicky a kolegom zo štúdia LVGNC Oliverom Fillnerom. Spoločne natočili aj videoklip priamo na severe Floridy v pobrežnom meste Panama City Beach.

Pri finalizácii piesne, ktorá vkusne spája moderný zvuk so slovenčinou a melanchóliu s pozitivitou, si dvojica prizvala na spoluprácu talentovanú mladú speváčku Michaelu Hanudelovú. Po minuloročnej spolupráci s mladým objavom Livvi tak Rakovicky opäť predstavuje širšej verejnosti doposiaľ neznámu novú tvár so zaujímavou farbou hlasu. Nejde pritom o jednorazové hosťovanie, už teraz spolu robia v štúdiu LVGNC na niekoľkých pesničkách. "Páči sa nám jej hlas a je veľmi zdatná aj ako autorka. Určite to nebude naša posledná spolupráca."

Hoci to pri tvorbe piesne vôbec nebolo zámerom, jej text je ako ušitý na mieru momentálnej situácii - je o užití si každej chvíle, ktorú máme k dispozícii. Momentálnu situáciu treba podľa Mareka Rakovického využiť na vzdelávanie sa a pestovanie vnútorného kľudu, čo je v súčasnej situácii plnej neistôt a stresu osviežujúce a oslobodzujúce. Možno vám k tomu napomôže aj jeho hudba.


Redakciu Hudba.sk informoval Mário "Smasho" Vasko. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.