Minuloročný hit Kométa dosiahol za necelý rok niekoľko rekordov. Aktuálne sa blíži k štyrom miliónom prehratí na Youtube, preto si jeho interpreti Majself a skupina Desmod splnili sen a vdýchli piesni novú umeleckú podobu zo špeciálneho historického miesta spolu s orchestrom Rb:orch.


"Išlo nám hlavne o to, aby sme predali skladbe emócie prostredníctvom nášho orchestra. Aranžmán na nástroje robil Henri Kliment, predsa len živé nástroje viac podčiarknu samotnú melodickú linku cez sláčiky či klavír ako už finálne zmastrovaná skladba,"  hovorí Radek Blahuš producent, huslista a výkonný riaditeľ Rb:orch.

"Som vďačný, že tento nápad sprocesoval producent Fillipian a že sme mohli si vybaviť nakrúcanie klipu v tak krásnom historicky umeleckom priestore, akým je Rudolfinum, kde sa len tak niekomu nepodarí dostať. A sme nesmierne radi, že sme dostali šancu pracovať s profesionálmi, akými Majself a Kuly nepochybne sú," dodal Blahuš.


Videoklip vznikol aj vďaka podpore Českej filharmónie. O réžiu sa postaral Fillipian, za kamerami stáli Martin Krolák, Adam Lapšanský a Mário Puzder a strih mal na starosti Pierre Lexis.

"Bola to pre mňa ako umelca jedinečná skúsenosť, keďže patrím medzi fanúšikov filmovej a orchestrálnej hudby. Keď som to počul prvýkrát, mal som neskutočné zimomriavky. Kombinácia tejto skladby v orchestrálnom prevedení spolu s magickým priestorom Rudolfina tomu dodali úplne iné emócie ako pri klasickom prevedení tejto skladby. Každá verzia má však svoju osobitú identitu, takže už necháme na ľudí, ktorá im bude bližšia," hovorí Majself.

Samotná skladba zaznie aj v spoločnom prevedení v rámci Majselfovho Porcelán Tour, a to už 15. mája v košickom Kulturparku, kde okrem nej zaznejú aj ďalšie spoločné piesne. Desmod tak posiela svojim fanúšikom novú Kométu aj ako malú predzvesť toho, že sa dočkajú už čoskoro ich nového singla. Okrem samotného košického krstu albumu Porcelán si fanúšikovia Majselfovej tvorby môžu vychutnať jeho koncert aj na iných zastávkach v rámci šnúry Porcelán Tour, ktorá potrvá až do konca leta.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Jana Trellová. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Desmod