Skupina Desmod ešte v marci zavítala do britskej metropoly, aby v klube 229 Venue odohrala akustický koncert pre londýnskych Slovákov a Čechov. Práve tam vzniklo zaujímavé koncertné video, ktoré sprevádza prearanžovaná verzia známeho hitu Zhorí všetko čo mám.

Tá vyšla vlani na zatiaľ poslednej štúdiovke skupiny s názvom Javorový album. Hoci ide o jeden z najzaujímavejších štúdiových počinov skupiny za posledné roky s pestrým výberom hostí (Marta Jandová, Jiří Stivín, Marie Rottrová či Close Harmony Friends) a producentom Ivanom Táslerom, kapela ho okrem koncertovania a zvláštnej spolupráce s istým alkoholickým nápojom príliš nepropagovala.

Aj spomínaný londýnsky videoklip sa na Youtube začiatkom mája objavil bez väčšieho haló. Svedčí o tom aj necelých 3.400 prehratí, čo je na aktuálneho zlatého a absolútneho Slávika za vyše mesiaca dosť málo. Autorom čiernobieleho videa je slovenský fotograf žijúci v Londýne Gabriel Lovas, ktorému sa podarilo sympaticky zachytiť atmosféru koncertu na pódiu, v publiku aj v zákulisí. Kulyho "stromy vo vetre" sú už len čerešničkou na torte.


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Desmod