Česká skupina Kabát, ktorá patrila k stabilným účastníkom Topfestu celých deväť rokov, mala práve na jubilejnom ročníku chýbať. Napokon však organizátori zariadili, že nevynechá ani tento ročník festivalu. Českí rockeri v sobotu v noci uzavrú trojdňový program.

"Sme nadšení, že sa nám to podarilo. Kabát bude na Topfeste desiaty rok po sebe, čo svedčí o našich priateľských vzťahoch, ale aj sile fanúšikovského puta. Kabát berieme za 'svojich', tvoria prakticky topfesťácku rodinu a býva to na ich koncertoch cítiť. Tešíme sa, že nebudú chýbať pri jubilejnom ročníku festivalu a že sa postavia na to isté pódium ako Iron Maiden," povedal Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu. Česká rocková stálica pôvodne nemala vystúpiť z dôvodu "nepriaznivej odozvy manažmentu". Prečítajte si viac

Opäť budú "predskakovať" ohňostroju

Skupina okolo speváka Pepu Vojteka je na hudobnej scéne už 30 rokov a za ten čas si vybudovala obrovskú základňu fanúšikov. V ostatnom ročníku poslucháčskej ankety Český slávik sa Kabát stal s výrazným náskokom skupinou roka, a to siedmy raz po sebe. Na Topfeste patria vystúpenia českých rockerov každoročne k tomu najlepšiemu, tento rok symbolicky uzavrú program celého festivalu. Organizátori im na hlavnom stagei vyhradili čas v sobotu večer, po koncerte Kabátu bude nasledovať už tradičný ohňostroj.

Hoci má Kabát za sebou v tomto roku náročné turné s dychovým orchestrom, v rámci ktorého odohral tri koncerty aj na Slovensku, účinkovanie na Topfeste rockeri nepodcenia. "Ohlásili, že k nám mieria na šiestich kamiónoch a plánujú si aj upraviť scénu. Takže sme sami zvedaví, čo si chlapci pripravili, ale nepochybujeme, že opäť skvelú šou," pokračoval Drobný.

Kabát v Košiciach, Steel aréna, 2.5.2013 Zdroj: Tibor ŠuchtaKabát na májovom megakoncerte v Košiciach - viac fotiek a reportáž

Rock aj hip-hop

Necelé tri týždne pred začiatkom 10. ročníka Topfestu je zoznam interpretov kompletný. Na festivale, ktorý sa uskutoční v troch dňoch na dosiaľ najväčšej rozlohe, sa predstaví množstvo účinkujúcich z rôznych žánrov. Spomínaný headliner Iron Maiden vystúpi už vo štvrtok. V piatkovom programe sa návštevníci môžu tešiť na kanadskú formáciu Billy Talent či španielskych Ska-P, v sobotu zahrá Anti-Flag, Sweet aj Emir Kusturica & No Smoking Orchestra.

Zoznam účinkujúcich dopĺňajú Mystery, Voodoo Six, Zico Chain, Čechomor, Tomáš Klus, z domácich interpretov napríklad Horkýže Slíže, IMT Smile, Polemic, Desmod, Tublatanka, Slobodná Európa, Gladiator, Konflikt, Smola a hrušky, ale aj Majk Spirit, Ego a Rytmus. Nebude chýbať tanečný stan TopTrance či netradičná boxerská exhibícia Tomiho "Kida" Kovácsa.

Topfest v termíne od 27. do 29. júna druhý rok po sebe prichýli letisko v Piešťanoch. Organizátori pre návštevníkov zvýšili komfort stanovania a parkovania, premávať bude aj kyvadlová doprava a samozrejmosťou je wi-fi zóna v areáli. Permanentky na celý festival sú naďalej dostupné v predpredaji za 45 eur, k dispozícii sú aj jednodňové a VIP vstupenky.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu. 

Súvisiaci interpreti: Kabát