Očakávaný tretí album Adama Ďuricu vychádza už budúci týždeň. Bude na ňom dvanásť skladieb vrátane piesne Všetko, ktorú si môžete premiérovo vypočuť práve v tomto článku. Zároveň prinášame súťaž o tri podpísané CD, ktoré môžete získať ešte pred oficiálnym vydaním albumu.

Príbeh vzniku novinky Všetko, ktorá je spolu s piesňami Neľutujem, Mandolína, Víla a Láska-Veda už piatou ochutnávkou albumu Mandolína, je skutočne zaujímavý. Dokazuje, že medzi Adamom a textárom Vladom Krauszom vzniklo nevídané prepojenie a funguje medzi nimi priam na telepatickej úrovni.

"Zo skladateľského hľadiska vznikla pieseň Všetko veľmi nevšedne, pretože sa mi ešte nikdy v živote nestalo, že som mal vymyslenú hudbu bez textu a tá by sadla ako uliata na už hotový text. To znamená, že text urobil Vlado osamote bez toho, aby počul moju hudbu a ja som zložil hudbu bez toho, aby som čítal čo i len jeden riadok jeho textu. Keď som následne spojil text s hudbou, tak tam proste sedelo všetko. Nedá sa povedať, že by bol na svete skôr text alebo hudba. Obe zložky vznikli spontánne bez toho, aby jedna o druhej vedeli," prezradil Adam Ďurica.

Text novinky Všetko

Spevák pesničku svojim fanúšikom predstavuje spolu s lyric videom obsahujúcim čiernobiele fotky z nahrávania albumu. "Na fotografiách sú zachytené situácie, kedy som ani nevedel, že sa v miestnosti nachádza fotograf. Som na nich uvoľnený, lebo robím to, čo som celý život chcel - nahrávam v profi štúdiu svoje pesničky a to si užívam. Štúdiové fotky pochádzajú od Martina Ferenčíka, ktorému sa podarilo verne zachytiť náladu albumu. Som s nimi veľmi spokojný," teší sa Adam. Zábery z nahrávania sa striedajú s promo fotkami Márie Švarbovej. Práve jej fotografie zdobia prednú a zadnú stranu nového albumu, ktorý vyjde v krásnom digipacku.

SÚŤAŽ: Vyhrajte podpísaný album Mandolína ešte pred jeho vydaním! Zapojiť sa môžete do utorka 16. júna na Facebook stránke Hudba.sk.


Pieseň Všetko aj ďalšie novinky z očakávaného albumu si fanúšikovia budú môcť vypočuť spolu na jesennom turné, počas ktorého Adam navštívi 10 slovenských miest od Košíc až po Bratislavu. "Na Mandolína Tour s kapelou pripravujeme nový program, ktorý bude vychádzať z nového albumu. Taktiež so Zuzanou Smatanovou, ktorá bude hosťom celého turné, chystám nejedno prekvapenie. Všetko a omnoho viac budú môcť fanúšikovia vidieť už v októbri a novembri," doplnil Adam.

Adam Ďurica - Mandolína Tour 2015:

17. 10. - Prievidza, Dom kultúry
22. 10. - Košice, GES Club
23.10. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry 
24. 10. - Zvolen, Dom kultúry Podborová 
30. 10. - Žilina, Dom Odborov 
31. 10. - Trenčín, Piano Club 
6. 11. - Poprad, Dom kultúry 
7. 11. - Humenné, Divadelná sála Domu kultúry 
13. 11. - Nové Zámky, Dom kultúry 
14. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Adam Ďurica - Mandolína Zdroj: artwork / Mária Švarbová

Tracklist albumu Mandolína:

(dátum vydania: 19. 6. 2015)

1. Mandolína
2. Predpoveď počasia
3. Láska-Veda
4. Tak to vidím ja
5. Nahlas
6. Trest smrti
7. Neviem plakať
8. Ticho
9. Hlúpy čas
10. Víla
11. Všetko 
12. Neľutujem

Hudba (všetky skladby): Adam Ďurica
Texty: Vlado Krausz, okrem č. 10 - Adam Ďurica

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Všetky ďalšie aktualizované informácie nájdete na oficiálnej stránke www.facebook.com/adam.durica.1.

Foto: Martin Ferenčík (titulná fotografia), Mária Švarbová (foto na obale albumu)

Reklama: Tričko Lovely Mandolína z kolekcie Adama Ďuricu je skvelým darčekom pre všetkých zamilovaných

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica