Nedeľnému udeľovaniu divadelných cien Tony dominoval muzikál The Band's Visit. Predstavenie o egyptskom policajnom orchestri, ktorý sa v Izraeli dostane nedopatrením do iného mesta, premenilo na víťazstvo desať zo svojich jedenástich nominácií.

Inscenácia The Band's Visit uspela napríklad v kategóriách Najlepší muzikál, Najlepšia pôvodná hudba, Najlepší muzikálový herec (Tony Shalhoub), Najlepšia muzikálová herečka (Katrina Lenk), či Najlepšia muzikálová réžia. Kompletné výsledky nájdete na oficiálnej stránke www.tonyawards.com.


Počas večera zožala úspech aj hra divadelná hra Harry Potter a Prekliate dieťa. Pokračovanie príbehov zo sveta Harryho Pottera získalo šesť cien vrátane tých pre Najlepšiu hru a za Najlepšiu réžiu (John Tiffany).

Britský revival dvojdielnej drámy Tonyho Kushnera o AIDS, živote a láske v osemdesiatych rokoch minulého storočia Anjeli v Amerike, zase vyhral v troch kategóriách, a to Najlepšia znovu uvedená hra, Najlepší mužský herecký výkon v divadelnej hre v hlavnej úlohe (Andrew Garfield) a Najlepší mužský herecký výkon v divadelnej hre vo vedľajšej úlohe (Nathan Lane).

Počas galavečera v newyorskej Radio City Music Hall, ktorý moderovali Josh Groban a Sara Bareilles, udelili aj špeciálne ceny. Tie dostali napríklad Bruce Springsteen, John Leguizamo či Andrew Lloyd Webber, ktorý získal Cenu za celoživotné dielo.

Zdroj: SITA (Tonyawards.com, Hollywoodreporter.com, archív)
Foto: Evan Agostini/Invision/AP