Skupina Deal je možno pre mnohých neznáma, na konte mala donedávna iba dva single a pozitívne ohlasy prichádzali predovšetkým zo zahraničia. Teraz sa však hlási o slovo s ambicióznym štúdiovým albumom Electric Hearts, ktorý podporuje aj novým videoklipom.

Vznikol k pesničke You Never Know a skupina Deal ho nakrútila v domovskom štúdiu Sinus Records. "Chceli sme fanúšikom ponúknuť intímnejší pohľad do zákulisia nahrávania a tiež zachytiť náladu samotného singla You Never Know. Kameru a réžiu mal na starosti Laco Rychtárik. Chceme ľuďom predstaviť čo najviac z albumu, takže sa môžete tešiť aj na video k takmer sedemminútovej skladbe Saviour," hovorí spevák skupiny Laco Urbán.


Košickú formáciu okrem neho tvoria traja bratia - basgitarista Pali Jakab, gitarista Peťo Jakab a bubeník Johnny Jakab. Ich debut ponúka zmes elektroniky a chytľavých gitarových liniek. "Nechceme písať letné a vianočné hity. CD má výhodu, pretože má jednotného ducha, a tak poslucháč nedostane len nejaký zlomok, ale komplexný pohľad na kapelu. To som si vždy cenil aj na albumoch iných kapiel. Má to svoju ucelenú atmosféru a po dlhšej odmlke nám to príde ako správny krok, pripomenúť sa hudobným fanúšikom," pozýva k vypočutiu novinky Urbán.

Začiatkom júla predstavila kapela album Electric Hearts prvýkrát naživo v košickej Tabačke. Do života ho uviedol Rasťo Kopina z Nocadeň. Nahrávka je pomenovaná po skladbe, ktorá bola jedným z prvých nápadov pre aktuálnu platňu. "Odkazuje na premodernizovanú dobu, niežeby som nemal rád technologické vychytávky, len mám pocit, že sa ľudia na káve viac pozerajú na displeje ako na seba. Hádam z nás nevymizne tak potrebný ľudský element," dodáva líder skupiny Deal.

Album, ktorý je k dispozícii v elektronickej distribúcii vrátane služby Deezer a čoskoro sa dostane aj do kamenných obchodov, ponúka spolu jedenásť skladieb a svoje miesto si na ňom našli aj prvé dva zverejnené single skupiny - NovemberRaising Flag. Hudobníci nahrávali v spomínanom vlastnom štúdiu Sinus Records a pod jeho hlavičkou ho aj vydali. O finálny master sa postarali ich priatelia z LVGNC Studios.



Redakciu Hudba.sk informoval Ladislav Urbán zo skupiny Deal. Text tlačovej správy sme upravili.

Foto: Zdenko Hanout