Pieseň s názvom Chci tančit si návštevníkov koncertov Mirai získala chytľavým textom aj melódiou. Energická tanečná skladba, ktorá vznikla v spolupráci s producentom Ondřejom Fiedlerom, má v sebe nespútanú radosť zo života a hudby. Rovnakú atmosféru sa kapele podarilo preniesť aj do videoklipu, ktorý je oslavou letnej bezstarostnosti.

"Chci tančit je pesnička, ktorú som napísal na absolútne rozpadnutej gitare, čo som kúpil asi za 250 českých korún na ostravskej stanici. Potreboval som nejaké veslo, ktoré by som zobral k táboráku alebo na iné akcie bez toho, aby som sa musel báť, že ho zničím," spomína na vznik singla spevák Mirai Navrátil

K nakrúcaniu videoklipu kapela prizvala spriateleného režiséra Ondřeja Urbanca, ktorý s ňou spolupracoval už na predošlých videoklipoch Pojď, zapomenem, Divadlo a Anděl. Štvorčlenná skupina sa vo videoklipe vybláznila na segwayoch, kolobežkách, bicykloch a celé dva dni nakrúcania si užívala naplno. "Bolo to zbesilé a náročné nakrúcanie, kde sa chalani ukázali ako praví artisti, keď si na segwayoch urobili vlastnú 'tanečnú' choreografiu," hovorí Ondřej Urbanec, režisér klipu. 


Krásy českých miest

Po Prahe sa štáb premiestil do Nového Jičína, bydliska členov skupiny Šimona Bílého a Michala Stulíka. "Snažíme sa ukazovať naše domáce mestá, keď to len trochu ide. Predošlý klip Anděl je celý nakrútený vo Frýdku-Místku, čo je koniec-koncov po tohtoročných cenách Anděl dosť anjelské mesto," smeje sa Mirai.

Spolu s letným hitom Chci tančit kapela Mirai odštartovala spoluprácu so spoločnosťou Samsung, ktorá si ich vybrala ako nových ambasádorov. "Keď nás Samsung oslovil, bol to pre nás šok, a zároveň celkom nová skúsenosť. My, chlapci zo Severnej Moravy, tvárou celosvetovo známej značky. Ďakujeme firme Samsung za túto príležitosť a tiež za skvelú podporu pri nakrúcaní klipu Chci tančit. Tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky," zaznelo od Mirai.

Kapela Mirai má pred sebou zatiaľ svoju najnabitejšiu koncertnú sezónu a do konca roka ju čaká až stovka vystúpení. Okrem koncertovania sa mladí hudobníci venujú práci na druhom albume, ktorý by radi vydali počas budúceho roka.


Redakciu Hudba.sk informovala manažérka Ľuba Svatá z Universal Music. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR