Mladá slovenská kapela Sám Sebou má na konte už viacero vydarených singlov a klipov. Až desať jej skladieb má na Youtube viac ako 120-tisíc prehratí a jej najúspešnejší singel V šťastí aj nešťastí, ktorý vyšiel len tento rok v marci, dokonca už prekonal magickú miliónovú hranicu.

Teraz trojica pop-rockových hudobníkov prichádza s ďalším singlom, ktorý má všetky predpoklady na to, aby sa stal jedným z veľkých domácich hitov tohto leta. Po nečakane úspešnom "svadobnom" singli Sám Sebou opäť stavili na večnú tému lásky, no spracovali ju na slovenské pomery v netradičnom podaní.

Využili totiž prvky latino hudby, ktorá je v posledných rokoch v slovenských rádiách azda najpopulárnejším trendom. Podarilo sa im to spraviť celkom vkusne a s ľahkosťou, ktorá pri napodobňovaní zahraničných trendov slovenským kapelám často chýba, a výsledkom je skladba s veľkým rádiovým potenciálom. Lyric video skupina zverejnila len v nedeľu, no už má na Youtube takmer 50-tisíc prehratí.


"Skladba vznikla veľmi rýchlo a spontánne. Pôvodne sme chceli vydať v lete inú pieseň, no na poslednú chvíľu sa mi podarilo vytvoriť song, ktorý je na leto ako stvorený. Vždy som bol veľkým fanúšikom reggaetónu, tak som si povedal, prečo to neskúsiť, a pieseň bola na svete. Následne sme spolu s naším textárom Ferim pracovali na texte, ktorý sa písal taktiež veľmi rýchlo a ľahko. Verím, že sa v texte nájde mnoho ľudí," hovorí s úsmevom frontman kapely Matúš Fifik.

O produkciu piesne sa spevák postaral spolu s Randym Gnepom. "Rozhodli sme sa, že pieseň postavíme na akustických gitarách a latino rytme, nech to má tú pravú letnú atmosféru. Randy okrem mixu a masteringu pieseň obohatil o skvelú produkciu, takže dúfam, že sa nám podarilo urobiť singel, ktorý poteší mnoho ľudí. Leto je v plnom prúde, všetkým poslucháčom prajem to najkrajšie leto plné zážitkov," dodáva Matúš.

Kapela Sám Sebou pochádza z Jamníka neďaleko Spišskej Novej Vsi. Na scéne pôsobí osem rokov a za ten čas stihla vydať tri štúdiové albumy, natočiť desiatky videoklipov a odohrať množstvo koncertov na Slovensku i v Českej republike. Rodinnú kapelu tvoria bratia Matúš a Marek Fifikovci a ich bratranec Robo Faith. Neoddeliteľnou zložkov skupiny je aj textár František Pavol. Momentálne skupina pracuje na nových piesňach, ktoré vyjdú ešte tento rok.


Novinky kapely môžete sledovať na oficiálnych stránkach samsebou.com, www.facebook.com/SkupinaSamSebou a www.instagram.com/sam_sebou.

Text: Hudba.sk (zdroj citácií: Matúš Fifik / Sám Sebou)
Foto: archív skupiny