Britský hudobník Sting zrušil v stredu viacero koncertov, ktoré mal v nadchádzajúcich dňoch odohrať v európskych mestách. Dôvodom majú byť bližšie nespresnené zdravotné ťažkosti, ktoré ho sužujú už od začiatku týždňa, píše agentúra AFP.

Prvý z koncertov svojho aktuálneho turné My Songs Tour zrušil 67-ročný Sting už v pondelok. Išlo o koncert v belgickom Gente, ktorý mal odohrať v rámci tamojšieho jazzového festivalu. Následne zrušil aj svoj stredajší koncert v Mníchove a krátko na to aj dve ďalšie vystúpenia - dnešné v nemeckom meste Stuttgart a piatkové v českom Slavkove u Brna. Zrušenie koncertov oznámili s veľkým zármutkom na hudobníkovej webstránke.
      
Píše sa na nej, že Sting sa necíti dobre a musí sa riadiť odporúčaniami lekárov. "Sting úprimne ľutuje sklamanie, či akékoľvek nepríjemnosti, ktoré spôsobil svojim fanúšikom," uvádza sa ďalej vo vyhlásení. 
Fanúšikom, ktorí si už na zrušené koncerty kúpili lístky, vrátia peniaze.

Viac šťastia mali slovenskí fanúšikovia, ktorí mohli 30. júna užiť Stingove najväčšie hity v nových verziách na bratislavskom Zimnom štadióne O. Nepelu. Obdivovali sme jeho skvelú formu, ktorú má napriek vysokému veku, no zdá sa, že sme to v tomto prípade trochu zakríkli. Snáď nejde o nič vážne a čoskoro sa na pódiá vráti.


Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)
Foto: TASR - Pavol Zachar

Súvisiaci interpreti: Sting