Kanadské súrodenecké duo Tegan and Sara vydá na jeseň nový album. Nahrávka bude mať názov Hey, I’m Just Like You a vyjde 27. septembra. Len tri dni predtým sestry uvedú na trh memoáre High School. Štúdiovka bude obsahovať nanovo nahraté verzie piesní, ktoré hudobníčky pôvodne napísali ešte na strednej škole.

"Keď sme pracovali na našich memoároch, objavili sme stratené kazety, ktoré nikto nepočul viac ako 20 rokov. Obsahovali desiatky našich prvých piesní, ktoré sme napísali, keď sme mali 15 až 17 rokov... Okamžite sme skladby spoznali ako nevyhnutnú časť nášho stredoškolského príbehu," vyjadrila sa o novinke Tegan. "Len sme urobili menšie úpravy textu a štruktúry, snažili sme sa zostať verné originálnej podstate každej piesne," dodala Sara.

Identické dvojčatá Tegan a Sara Quin pochádzajú z Calgary a na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 1995. Obe sestry sú speváčkami a hrajú tiež na gitare a klávesoch. Debutovali o štyri roky neskôr albumom Under Feet Like Ours (1999), po ktorom nasledovali nahrávky This Business Of Art (2000), If It Was You (2002), So Jealous (2004), The Con (2007), Sainthood (2009), Heartthrob (2013) a Love You To Death (2016).

Okrem toho nahrali s formáciou The Lonely Island skladbu Everything Is Awesome, ktorá vznikla pre animovaný film Lego príbeh (2014) a vyslúžila si nomináciu na Oscara.


Zdroj: SITA (pitchfork.com)
Foto: facebook.com/TeganandSara

Súvisiaci interpreti: Tegan And Sara