Zažite nevšedný zážitok na veľkolepých Goralských folklórnych slávnostiach v Ždiari. Na novom a unikátnom mieste, v stredisku Bachledka Ski & Sun čaká návštevníkov jedinečná atmosféra Tatranského a Pieninského národného parku, ktorá dodáva tomuto podujatiu neopakovateľnú atmosféru.


Na hudobnom pódiu s magickým pozadím sa počas 26. ročníka predstavia Marián Čekovský s kapelou, zo sláčikov Cimbal Brothers a hlasu Juraja Baču zaznejú hity Karola Duchoňa a azda najväčším lákadlom podujatia bude vystúpenie Malých a Veľkých Kandráčovcov. Súčasťou programu budú aj goralské folklórne vystúpenia miestnych, ale aj zahraničných súborov. Vystúpi tiež Poddukelský súbor Puľs či speváčka Veronika Rabada.

Po prvýkrát bude podujatie trvať 4 dni, bohatý folklórny program, sprievodné aktivity pre celú rodinu, originálne goralské tradície, remeslá, súťaže a veľa ďalších zážitkov čaká návštevníkov od 11. do 14. augusta. Lístky si môžete už teraz kúpiť v sieti Predpredaj.sk.

Pestý program čaká na podujatí aj deti. Zahrajko zo Spievankova, Dúhalka, Sranda Banda, Hanička a Murko či Tárajko a Popletajka, títo všetci za deťmi na Bachledku prídu a sľúbili, že do svojho programu zakomponujú aj folklórnu tematiku.

Goralské slávnosti, 2022 Zdroj: PR
Kultúrne dedičstvo Goralov

Pripravené budú aj remeselné trhy a workshopy. Za návštevníkmi podujatia prídu domáci Ždiarski Goralskí remeselníkmi, ktorí takto po prvýkrát predstavia ľuďom svoje umenie a rodinné bohatstvo. Diváci sa budú môcť spoločne s nimi zapojiť aj do stavby slamenej sochy Gorala, ktorá dosiahne výšku až 4,5 metra. Na podujatí na trafíte aj na živé zvieratá, ukážky spracovania a výroby syrov a bryndze a mnoho iných zaujímavých aktivít pre celu rodinu.

Podujatie sa koná na Bacheldke, priamo pri vstupe na Chodník korunami stromov a organizátori tak návštevníkov ponúknu kombináciu nevšedného zážitku magickej prírody a tradičnej slovenskej kultúry. V rámci vstupného na podujatie je k dispozícii aj vstup na Chodník korunami stromov. Viac informácií sa dozviete na www.bachledka.sk.

Zdroj: PR článok (edit Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Marián Čekovský