Už onedlho sa možno na trhu objaví spoločný album rockovej legendy ZZ Top a Davida Guettu. Svedčia o tom slová gitaristu Billyho Gibbonsa, ktorý uviedol, že ZZ Top s francúzskym dídžejom a producentom nahrali desať piesní.

ZZ Top sa s Guettom stretli v nahrávacom štúdiu na Ibize. "V štúdiu mi bolo povedané, že jediná vec, ktorá chýba tanečnej hudbe je dobrý hráč na gitaru. Tak som odvetil, že to skúsime dať nejako dohromady," uviedol Billy Gibbons.

"Je to niečo, čo by odo mňa mnohí ľudia nečakali. Skoro nikto si však neuvedomuje, že nahrávku Eliminator od ZZ Top robí zaujímavou práve experimentálny prístup k hudbe," dodal Gibbons, podľa ktorého v štúdiu vzniklo dostatočné množstvo materiálu na celý album. Či bude výsledkom tejto spolupráce aj dlhohrajúca štúdiová nahrávka však nevedno.

ZZ Top Zdroj: SITA/Michal Burza

Rok v znamení prekvapivých spoluprác

Nie je to tak dávno, čo sa na hudobnej scéne začalo hovoriť o inej nečakanej spolupráci - tentokrát medzi Miley Cyrus a The Flaming Lips. Mladá speváčka, ktorá sa v poslednej dobe prezentuje najmä rôznymi škandálmi, sa totiž pustila do spolupráce s kultovou americkou alternatívno-rockovou skupinou a mnohí kritici očakávajú výrazne pozitívny výsledok.

"Všetky skladby na mojom poslednom albume boli robené cez počítač. Oni sú však skutočnými hudobníkmi - z ničoho nič dokážu zmeniť tóninu podľa svojej nálady. Nikdy som nič podobné nevidela. Spoločne sme na ceste, ktorá je úžasnejšia než čokoľvek, čo som kedy zažila. Je to naozaj hlboké," uviedla Cyrus na margo nahrávania The Flaming Lips, s ktorou prvýkrát spolupracovala na coververzii piesne Lucy In The Sky With Diamonds od The Beatles.


Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: SITA/Michal Burza

Súvisiaci interpreti: David Guetta, ZZ Top