"Milujeme Metallicu, budeme ju hrať", povedali si pred pár rokmi štyria mladí Kyjevčania a založili kapelu, netušiac, kam až to raz dotiahnu. Skupinu nazvali Scream Inc. a muziku zobrali poriadne vážne. Skladby svojich idolov hrajú tak verne, že sa za deväť rokov svojej existencie dopracovali k hrdému titulu oficiálny Metallica Tribute Band.

Max Rozkrut, Andrey Liuty, Mike Rubanov a Taras Karpenko ako členovia skupiny Scream Inc. získali okrem oficiálneho titulu aj uznanie od jedného z členov skupiny Metallica osobne. James Hetfield schválil ich činnosť osobne.

Okrem toho je Scream Inc. jediným tribute bandom, ktorý vystúpil ako súčasť legendárnej show Metallica S & M. Tento program Metallica hrala so symfonickým orchestrom v San Franciscu v roku 1999 a Scream Inc. minulý rok v moskovskom Kremeľskom paláci pred šesťtisíc fanúšikmi.

Ukrajinské kvarteto dorazí na svoju prvú návštevu Košíc už o pár dní. Svoj jediný slovenský koncert letného turné zahrá v stredu 16. augusta v klube Smelly Cat. Jeho súčasťou bude aj odohratie celého albumu skupiny Metallica Master of Puppets, ktorý tohto roku oslávil už svoje 31. narodeniny.



Redakciu Hudba.sk informovalal PR manažérka Natália Novotná.

Foto: Screaminc.net