Obľúbená slovenská reggae skupina Medial Banana si užíva festivalové leto a popri tom stíha svojim fanúšikom urobiť radosť aj úplne novým singlom a klipom, ktorý mal premiéru dnes o 10:00. Príjemnú letnú náladovku s názvom Niečo dobré a jednoduchým chytľavým refrénom mohli už počuť naživo návštevníci niekoľkých festivalov a podľa reakcií ide o jasný koncertný hit.

Niečo dobré... Je vám to povedomé? Povieme vám prečo. Časť textu nového singla kapely Medial Banana bola použitá v tohtoročnom televíznom spote pre festival Uprising, na ktorom lídri slovenskej reggae scény nebudú chýbať ani tento rok a ako vždy sa naň nevedia dočkať: "Už teraz sa tešíme, ako budeme zažívať niečo dobré na Uprisingu 2022!"

Skladba bude nepochybne patriť medzi vrcholy nielen tohto koncertu, ale i mnohých ďalších. Jej potenciál si kapela otestovala pred pár dňami aj v Hontianskych Nemciach na Atmosfére, kde na hlavnom pódiu ponúkla roztancovanú polnočnú šou. Predtým zaznela aj na festivale Žákovic Open a ďalších letných akciách.

Mimochodom, do spomínaného spotu festivalu Uprising bol text refrénu trochu pozmenený, v singlovej verzii a videoklipe tak znovu zažijete "niečo nové".


Prvá ochutnávka nového albumu 

Doposiaľ posledný klip, ktorý sme si mohli od kapely Medial Banana pozrieť, bol k pesničke Nedoknuteľní, kapela ho zverejnila ešte v júni 2021. "Uzavreli sme ním kapitolu posledného albumu a vrhli sme sa na tvorbu nového. Máme pripravených niekoľko songov, či už vo forme demo nahrávok alebo nahrávok zo štúdia. Pomaly sa nám formuje celkový zvuk chystaného albumu," informujú členovia kapely.

"Niečo dobré je prvý singel z pripravovaného albumu, ktorý chceme vydať budúci rok. Song vznikol ešte počas covid opatrení, kedy sme dúfali v návrat ku koncertovaniu a chceli sme zažívať niečo dobré a niečo nové," spomínajú chalani z kapely.    

Bam, bam, bam: Výlet do neznáma

Novinku, ktorú od piatka (12.8.) nájdete aj na Spotify a ďalších streamovacích službách, charakterizuje príjemne chytľavá letná melódia, text s pozitívnym vibeom a super atmosféra, akú vedia poskytnúť len výlety do neznáma.Práve v duchu cestovania a objavovania nových miest sa nesie vizuál singla. "O celý klip sa postaral Andrey Ištok. Vymyslel ho, zrežíroval aj postrihal. Vznikal pri Devínskej Vsi a v kameňolome pri Stupave. Natáčal sa počas jedného dňa a všetci sme si to veľmi užili," prezradili členovia kapely.

Medial Banana môžete okrem nového klipu už čoskoro vidieť aj na ďalších festivalových a koncertných pódiách na Slovensku aj v Českej republike. Najbližšie ich čaká vystúpenie na Grape festivale (13.8., Letisko Trenčín), na rovnaké miesto sa vrátia 24. augusta na festivale Punkáči deťom a o dva dni neskôr si užijú svoj "domáci" festival Uprising (26.8. Zlaté piesky). V septembri sa predstavia v Prahe (14.9., Lucerna Music Bar) a Brne (16.9., Letní kino na Špilberku).

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér skupiny Sveťo Moravčík. Správu Alexandry Paulovičovej sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Medial Banana