Slovenský spevák a multiinštrumentalista Peter Leto, doteraz známy ako "sideman", ktorý spolupracoval so skupinou HEX či Adamom Ďuricom, vydáva svoj prvý singel Doliny. Hudbu aj text sviežej a energickej letnej novinky si napísal sám, o jej finálnu verziu sa postaral známy slovenský producent.


"Doliny sú o tom, ako nabrať odvahu, spraviť prvý krok a ísť niečo zažiť, zmeniť. 
Niečo, čím možno človek vystúpi zo svojho denného stereotypu, z rutiny," hovorí Peter LetoHudbu vystaval na gitarovom riffe, ktorý si už dávnejšie nahral na telefón.

Dotvorenie finálnej verzie zveril do rúk vyhľadávanému producentovi Matejovi Miklošovi alias Lil Maxxovi, ktorý spolupracoval so speváčkami Celeste Buckingham, Terezou Maškovou, Kristinou Tran, M.U.S., Nelou Pociskovou, ale aj s legendárnou skupinou Fermata. Aj vďaka nemu sú Doliny energickým, pozitivitou sršiacim kúskom s chytľavým aranžmánom, ktorý vás zaručene zdvihne zo stoličky. 


Atmosféru a ľahkosť pesničky dokresľuje videoklip, ktorý vznikol v réžii Matúša Višvádera v spolupráci so Sandrou Struhárovou. Spevák v ňom skúša veci, ktoré bežne nerobieva. "Bežne neleziem na strechu 30-metrovej budovy, ani sa nehrám v detskom kútiku ani nejazdím na longboarde - to bolo tiež prvýkrát," priznáva Peter Leto.

Pieseň je prvou lastovičkou z pripravovanej EP nahrávky, na ktorej sympatický hudobník už čoskoro predstaví svoje ďalšie skladby.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Turčina. Správu sme upravili a doplnili.