Aktuálny český zlatý slávik Tomáš Klus sa na svojej Facebook stránke postavil proti zverejňovaniu citlivých detailov zo života problémovej hviezdy Ivety Bartošovej. Vo svojom príspevku jej situáciu opísal ako "hromadné sledovanie verejnej popravy ženy, ktorá stratila kontrolu nad svojím životom".

"Bulvár sa osudu nešťastnice chytil a stvoril monštrum, ktoré tú ženu saje a silu z nej hádže čitateľom ako potravu pre ich bolesti. Keď nebudeme musieť pojedať také príbehy, budeme konečne šťastní," napísal Tomáš Klus v utorok večer svojim fanúšikom. V rozsiahlom príspevku priblížil 27-ročný hudobník aj svoj vzťah k o dvadsať rokov staršej speváčke, ktorej kariéra aj súkromný život sa rúcajú pre dlhotrvajúce psychické problémy a závislosť na alkohole. "Iveta bola skvelá! Poznal som ju osobne. Vždy sme sa spolu toľko nasmiali. Je mi strašne ľúto, ako dopadla. Pesničky nič moc, ale ľudsky mi sadla," uviedol populárny pesničkár.

Indiánska svadba a ignorácia médií

Jeho vyjadrenia o Bartošovej sú súčasťou dlhšieho textu, ktorý Klus uverejnil spolu s fotografiou zo svadby s Tamarou Kubovou, s ktorou sa tajne oženil minulý víkend. Dvojica, ktorá má spolu štvormesačnú dcérku Josefínu, je na fotografii zachytená pri bozku uprostred lesa v jednoduchom bielom oblečení a s indiánskymi čelenkami na hlavách. Klus v texte pod fotkou poeticky opisuje detaily svadby a vyznáva sa z lásky k svojej žene.

Pozornosť však upútal najmä spomínanou kritikou bulváru, ktorú sa rozhodol na Facebook napísať práve preto, že na jeho svadbu prišiel aj nepozvaný hosť s fotoaparátom, ktorého spevák vykázal. Taktiež prezradil, že s manželkou začali správy o svojom súkromí v médiách úplne ignorovať, nakoľko, ako uviedol na začiatku textu, novinári ju okrem iného obviňujú, že sa s ním dala dohromady len kvôli peniazom. "Rozhodli sme sa tieto svoje alteregá nevyhľadávať a nevieme, v akej fáze sa momentálne nachádza náš mediálny vzťah. A neriešime to. Je to tak najlepšie pre náš vesmír," napísal Klus.

"Prečítaním každého takého plátku je človek vtiahnutý do toľkých súkromných záležitostí, že mu koľkokrát nezostáva moc času na svoje vlastné. Niektorí dokonca trávia hodiny rozhovorov so svojimi blízkymi o blízkych, ku ktorým majú ďaleko, a blízkym nablízku sa tým vzďaľujú," dodal na margo škodlivosti čítania bulvárnej tlače.


Zdroj: Facebook.com/TomasKlus; predklad a úprava - Hudba.sk
Foto: SITA/Erik Ďuriš // Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Iveta Bartošová, Tomáš Klus