Bratislavská skupina Para si pre fanúšikov pripravila prekvapenie. Počas svojho koncertu na Americkej narodeninovej párty pokrstí svoj nový singel s názvom E daj nasvali. Netradičnú rómsku skladbu predstaví spoločne so Sendrejovcami a rapermi Moja reč.

Už 28. septembra vypukne v bratislavskej Incheba Expo Aréne pravá Americká narodeninová párty - bude sa oslavovať 163. výročie narodenia Jacka Daniela. Okrem 6-hodinového maratónu koncertov Richarda Müllera či skupín Chiki Liki Tu-a a The Cellmates zažijú fanúšikovia aj výnimočné vystúpenie skupiny Para, ktorá prinesie na megaakciu aj trochu rómskej kultúry.

"Na koncerte pokrstíme našu novú pesničku, ktorú hráme spoločne so skupinou Sendrejovci a skupinou Moja reč. Ide o rómsku skladbu E daj nasvali. Myšlienka urobiť niečo v tejto zostave vznikla na turné k albumu Menšina, kde sme hrali zopár koncertov práve v tejto zostave. Krstiť sa bude samozrejme Jackom Danielsom. K pesničke vznikne aj videoklip," prezradil Matúš Vallo z Pary.

Koncert plný hostí

Populárna bratislavská kapela si pozvala na koncert aj ďalších hudobníkov. "Budeme hrať s hosťami, s ktorými sme už v minulosti hrali ale aj s takými, s ktorými zahráme po prvýkrát. O to viac sa na to tešíme. Na koncert si prinesieme vlastné svetlá, hrávame s nimi aj na Menšina tour. Je fajn mať doladené presné momenty, v ktorých svetlo korešponduje s hudbou," dodáva basgitarista, spevák a hlavný textár Pary.

28. septembra sa budú v Inchebe podávať tradičné americké jedlá a piť sa bude originálna Tennessee whiskey. Nebude chýbať ani narodeninová torta. Okrem Jacka Daniela a Richarda Müllera, ktorý mal narodeniny 6. septebra, oslavuje tento mesiac aj Vallo: "Oslavy narodenín milujem, je fajn stretnúť ľudí a byť chvíľu centrom pozornosti. Samozrejme sa vždy teším na darčeky. Narodil som sa v septembri a možno aj preto mám rád jeseň. Mám pocit, že po prázdninách všetko štartuje a začína sa nanovo."

Zagratulovať oslávencom prídu aj herci Andy Hryc, Robo Roth, Henrieta Mičkovicová a Alexander Bárta. Hostia na párty si môžu zahrať Black Jack v improvizovanom Olympic kasíne alebo obdivovať barmanské umenie v atraktívnej súťaži. Vstupenky na Americkú narodeninovú párty sú v predaji na stránke Predpredaj.sk. Na každého návštevníka čaká špeciálny darček a pokiaľ si lístok kúpite do 23. septembra, budete zaradení do súťaže o možnosť stráviť časť večera v zákulisí koncertu s členmi kapely Para. Viac o súťaži

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Para