V pondelok 15. septembra sa skončí čakanie fanúšikov na nový album skupiny Pra3x. K ich druhej štúdiovke s názvom Živá hudba už poznáme cover, tracklist aj zoznam hostí a producentov. Medzi nimi sú aj prvoligové mená ako Boy Wonder, Supa, Rest či DJ Fatte. V neposlednom rade však Spartak a Demo predstavili z novinky už tri single, z toho dva priamo vo forme videa.

Treťou a poslednou ochutnávkou zo spomínaného albumu Živá hudba od Pra3x sa stala skladba On v produkcii Oldboya. Tá, rovnako ako jej predchodca Pustiny, dorazila rovno prostredníctvom klipu, ktorý chalani nakrúcali v Košiciach pod režisérskou taktovkou Nikolasa Bernátha.

Pra3x - On

Paulie Garand a Kenny Rough majú už polroka vonku spoločný album Molo. Na ňom sa nachádza aj skladba Zázrak, v ktorej hosťuje Supa. A práve táto česko-slovenská spolupráca sa teraz dočkala aj videoklipu. Ten vznikol v malebnej prírode neďaleko severočeského mesta Harrachov v Krkonošiach.

Paulie Garand & Kenny Rough feat. Supa - Zázrak

Novinky zo zámoria tentoraz odštartujeme nerapovou záležitosťou. Alicia Keys totiž predstavila nový singel We Are Here, ku ktorému rovno nakrútila aj jednoduché video. Skladba by sa mala nachádzať na jej pripravovanej šiestej štúdiovke, ktorej sa možno dočkáme ešte tento rok. Nechajme sa teda prekvapiť.

Alicia Keys - We Are Here

Už dvanásty týždeň po sebe má v tejto rubrike zastúpenie Raekwon. Presne toľko týždňov už totiž trvá jeho séria coververzií, ktorú naposledy obohatil o track Close To You. Ten je prerábkou piesne (They Long To Be) Close To You od Richarda Chamberlaina, ktorú už v minulosti prespievalo množstvo interpretov. Rae sa konkrétne nechal inšpirovať verziou od speváčky Gwen Guthrie.

Raekwon - Close To You

Cypress Hill síce momentálne pracujú na novom albume, to však ich frontmanovi B-Realovi nebráni pripravovať aj vlastnú sólovku. Nasledovník päť rokov starého debutu Smoke N Mirrors dostal názov Dr. Greenthumb podľa rovnomenného hitu z roku 1998. B-Real z novinky zatiaľ predstavil singel Anybody, v ktorom hosťujú Snoop Dogg a KingFly.

B-Real feat. Snoop Dogg & KingFly - Anybody

M.O.P koncom októbra vydajú EP Street Certified, z ktorého prednedávnom predstavili singel 187. Doňho scratchmi prispel aj DJ Premier. Najnovšie sa táto skladba dočkala aj vizuálneho spracovania.

M.O.P - 187

Joell Ortiz už 16. septembra vydá novú štúdiovku House Slippers, z ktorej už ponúkol niekoľko ukážok. Zatiaľ poslednou je video k osobnej skladbe Music Saved My Life, v ktorej členovi formácie Slaughterhouse asistujú aj B.o.B a Mally Stakz.

Joell Ortiz feat. B.o.B & Mally Stakz - Music Saved My Life

V rovnaký deň ako Joell Ortiz sa dostane von konečne aj nahrávka Highway Robbery, ktorú spolu ešte vlani nahrali Freeway a The Jacka. Dlhé čakanie na tento album sa jeho autori rozhodli aspoň trochu skrátiť ďalším videom, tentoraz ku skladbe Gun Language.

Freeway & The Jacka feat. Rydah J Klyde & Blahk Jesus - Gun Language

Homeboy Sandman má už svoj nový album Hallways vyše týždňa vonku, a tak je najvyšší čas aj na prvé video. Toho sa dočkala skladba Problems, ktorú produkoval Knxwledge. O réžiu zaujímavého klipu sa postaral Adam Tyree.

Homeboy Sandman - Problems

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Ajlávmjuzik

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys, Cypress Hill