Spevák, ktorý minulú nedeľu odštartoval svoju účasť v druhej sérii šou Tvoja tvár znie povedome, vydáva nové EP s názvom Pátram. Poslucháčom prináša emócie a úprimnú osobnú spoveď. Novinku podporí klubovým turné, počas ktorého odohrá 15 koncertov v Čechách. Pesničku Pátram prinášame v exkluzívnej slovenskej premiére.

Martin Harich vydal v piatok novinku, ktorou po dvoch rokoch nadväzuje na svoje prvé akustické CD. Dvadsaťjedenročný hudobník je autorom hudby aj všetkých textov okrem textu piesne Tichý večer.

"Táto nahrávka musela dozrieť. Skladby som starostlivo a dlho vyberal a aranžoval. Predstavujú moju životnú púť za ostatné dva roky," povedal muzikant. Na obale EP je fotografia, ktorá pochádza z jeho púte do španielskeho Santiaga de Compostela. Cestu absolvoval presne pred dvoma rokmi a prešiel počas nej pešo viac než 700 kilometrov.


Trojicu známych skladieb doplnil dvoma novinkami

Prvá skladba na EP Pátram je klavírna balada Kde bolo tam bolo, ktorú Martin vydal ako singel tesne po svojom návrate zo Santiaga, a ktorá je jeho osobitým pohľadom na súčasný svet. Ústredným songom albumu je titulná novinka Pátram, ktorá je lyrickou baladou o hľadaní vlastného zmyslu života.


Dynamiku vnáša do albumu druhá novinka - rytmicky výrazná skladba Kam sa to podelo. Nasleduje ďalšia už zverejnená pieseň Čo potom, ktorú Harich napísal pre svoju priateľku a ktorá dozrela počas jeho minuloročnej cesty do Číny.


Vyvrcholením minialbumu je skladba Tichý večer, ktorá je zhudobnenou básňou padlého partizána a vznikla pri príležitosti oslavy 70. výročia Slovenského národného povstania. Tichý večer sa objaví aj v pripravovanom filme o Slovenskom národnom povstaní.


Spevák plánuje tento rok absolvovať koncertnú šnúru s názvom Redhead tour, počas ktorej navštívi 15 českých miest. Okrem starších hitov zahrá aj skladby z nového EP. Sprevádzať ho budú Pavel Callta a Jakub Děkan.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli Filip Vítek a Renáta Tomášová.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich