Spevák a gitarista americkej kapely Metallica James Hetfield dúfa, že kapela začne nahrávať nový album na jar budúceho roka. Povedal to v rozhovore pre americký denník The Oakland Press.

"Máme množstvo materiálu, ktorý musíme preosiať. Zaberie nám to veľa času. Viem, že potrebujeme len pár skladieb, ale máme približne 800 riffov, ktoré musíme prejsť. Je to tak trochu bláznovstvo. Dúfam však, že ďalšiu štúdiovku začneme nahrávať niekedy na jar," vyjadril sa.

Aj bubeník formácie Lars Ulrich na festivale Comic-Con v kalifornskom San Diegu tento rok vyhlásil, že hlavným cieľom kapely je nahrať na budúci rok album. Bližšie informácie však zatiaľ k dispozícii nie sú.

Skupina Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu okrem spomínaných Hetfielda a Ulricha tvoria aj gitarista Kirk Hammett a basgitarista Robert Trujillo. V súčasnosti v kinách premietajú snímku Metallica: Through The Never, ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí, a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Daniel DeHaan.

Zdroj: SITA
Foto: Zdeno Hanout

Súvisiaci interpreti: Metallica