Matej Koreň sa vybral do hlavného mesta za zábavou s priateľmi a vznikol videoklip ku skladbe Zo žúru, ktorá je jeho druhou spoluprácou s autorskou dvojicou Henrich Leško a Marek Maďarič. Videoklip so zámerne rozostreným obrazom si sám natočil a napokon aj zostrihal. Ako sám priznáva, v úplne triezvom stave sa podobný klip natočiť nedá.

Spoluprácu so spomínanou hudobno-textárskou dvojicou ohlásil Matej Koreň ešte v auguste ich prvým spoločným singlom Ešte na to mám. Ide o pomalú, vyzretú pieseň, ktorá oslovila najmä staršie, resp. dospelejšie publikum. Druhou zverejnenou skladbou s názvom Zo žúru však chce spevák ukázať, že tvorba s Leškom a Maďaričom rozhodne nebude monotematická a fanúšikovia sa môžu tešiť na rôzne typy skladieb.

"Alkohol a zábava sa spolu s ďalšími príjemnými vecami objavujú v slovenskej tvorbe, vrátane tej ľudovej, v podstate neustále. Zo žúru mapuje 'štandardný' víkendový stav nie zanedbateľného množstva ľudí na Slovensku, preto verím, že si nájde svojich priaznivcov," hovorí spevák s úsmevom.

TIP: Prečítajte si náš aktuálny rozhovor s Matejom Koreňom



Na prvý pohľad netradičný videoklip je výsledkom práce samotného interpreta. "Najskôr sme uvažovali nad videoklipom s režisérom a výpravou do niektorého z bratislavských podnikov, no potom sme si povedali, že na to nie je ten správny čas a 'veľký' videoklip pripravíme k ďalšiemu singlu. No dnešná doba si pýta video, ktoré odprezentuje skladbu, a tak opäť padla voľba na lyric video. To ma baví robiť, aj som mal pomerne jasnú predstavu, ako by malo vyzerať," vysvetlil spevák, ktorý si sám pripravil lyric video aj k predchádzajúcemu singlu.

Nakoniec však boli zábery nakrútené v bratislavských uliciach natoľko výpovedné, že sa z toho stal viacmenej klasický videoklip bez zobrazeného textu. "Po prvých záberoch, keď mne aj členom kapely niečo nedefinovateľné chýbalo, sme pochopili, že najskôr musíme žúrovať. Napokon nás to tak bavilo, že sme klip točili dva víkendy po sebe," dodal. Nakrúcanie strhlo aj autora hudby Henricha Leška, ktorý sa objavil vo viacerých záberoch. Škoda, že sa k nim na nočných potulkách nepridal aj bývalý minister kultúry... Zato však vo videu môžete vidieť Matejovu kamarátku, talentovanú mladú speváčku Michaelu Husárovú alias M.U.S., ktorá mu tak oplatila účasť v jej aktuálnom klipe Temporary Love.

Prostredníctvom videoklipu Zo žúru zároveň Matej predstavuje svoju novú sprievodnú skupinu Back2Back, s ktorou už v týchto dňoch skúšajú koncertný program. Na koncertoch budú speváka doprevádzať Martin Kujan (gitara), Alena Dudášová (basová gitara), Pavel Korduliak (klávesy) a Maroš Janček (bicie). Na nahrávaní skladby v štúdiu sa však s výnimkou bubeníka zišla celkom iná zostava - basgitaru nahrala Martina Timková zo ženskej kapely Girls From the Moon, známa aj zo spolupráce s Ivanom Verešom, gitaru Jerguš Oravec (The Youniverse) a ostatné nástroje Henrich Leško.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Martin Fridner