Prešovská kapela ElevenHill, ktorá svojím debutovým singlom Room Of Ghosts priniesla na slovenskú hudobnú scénu závan amerického country a južanského rocku, sa pripomína novinkou Ride Your Wave. Videoklip je inšpirovaný nespútaným životom Michala Chovana, ktorý po vypočutí skladby poslal na Slovensko krásne zábery nielen z pobrežia Atlantického oceánu.

Na konci marca sme vám jeden z najväčších domácich objavov roka predstavili zvolaním Neuveríte, že sú zo Slovenska! a množstvo pozitívnych komentárov i zdieľaní potvrdilo, že nielen nás prešovská kapela ElevenHill svojím debutovým singlom doslova nadchla. Vtedy sme však ešte netušili, že skladba Room of Ghosts sa vďaka Ďuďovmu remixu dostane aj do rotácií komerčných rádií a tých pár skeptikov pod článkom, ktorí v diskusii pod uvedeným článkom tvrdili, že v zahraničnej konkurencii kapela nemá šancu, zase mohlo byť prekvapených z toho, že videoklip začala v lete vysielať nemecká sieť hudobných televízií.

Jedna lastovička však leto nerobí a Prešovčania potvrdzujú, že jednohitovým zázrakom rozhodne byť nechcú. Nový singel Ride Your Wave hudobnými kvalitami, charizmou a atmosférou ničím nezaostáva za úspešným debutom. Ešte pôsobivejší je videoklip, pri ktorého pozretí by človeku, ktorý kapelu nepozná, naozaj ani len nenapadlo, že ide o slovenskú produkciu. Odohráva sa totiž na pobreží Atlantiku na Kanárskych ostrovoch, kde zachytáva život skupiny surferov. Nečakajte však žiadne slnkom zaliate pláže a gýčové zábery, ale autentický pohľad do života mužov, ktorí si na miestach mimo záujmu bežných turistov užívajú svoju slobodu a radosť z "chytania vĺn".

Vzhľadom na jedenástku v názve sa kapela rozhodla novinku odpremiérovať práve dnes - 11.11. - a my sme radi, že vám správu o klipe môžeme priniesť ako prví. 


Na správnej vlne k debutovému albumu

Hlavnou postavou videoklipu je Slovák Michal Chovan, ktorý v takejto medzinárodnej surferskej komunite funguje už niekoľko rokov. "Michal je náš kamarát z Prešova, ktorý už roky žije na ostrove Fuertventura na Kanárskych ostrovoch. Keď sme túto skladbu nahrávali v lete, napadlo nám, že sa do klipu hodí práve on. Poslal úžasné zábery mora, toho ako surfuje, jazdí na skateboarde a zhodnotili sme, že zábery zachytávajú presne tie emócie, ktoré pieseň vyjadruje. Ide o obraz jedného dňa jeho života a v dobrom mu tie vlny závidíme," hovorí o novinke basgitarista skupiny Elevenhill Braňo Goga, ktorý sa postaral o strih videoklipu spoločne s Petrom Janusom.

Text novinky Ride Your Wave vznikol skôr ako nápad na spoluprácu s Michalom. "Text piesne je ľahko čitateľný. Muzikanti a surferi, aj keď každý trochu inak, poznajú tú "vlnu" v piesni veľmi dobre. Je to taká naša vlna slobody. Každý si ideme na tej svojej odhliadnuc od toho ako nás život niekedy odráža z jednej strany na druhú. Klip sa odvíja od tejto témy. Spojenie piesne a Michalových záberov tomu dodáva príjemnú a ukľudňujúcu atmosféru. Takže si myslím, že to pekne spolu funguje," dopĺňa svojho kapelového kolegu spevák a gitarista Marián "Fero" Ferenc.

Skupina ElevenHill, v ktorej pôsobia aj bubeník Rado Hanzel a gitarista Martin Dancák, pracuje momentálne s producentom Martinom Migašom v štúdiu Umpax na svojom debutovom albume. Podľa slov prešovských hudobníkov sa celá platňa ponesie v podobnom duchu a línii ako singel Room Of Ghosts a dnes predstavená Ride Your Wave. Album by mal vyjsť na jar 2017.

Naživo si môžete kapelu pozrieť do konca roka na dvoch koncertoch - 14. decembra vo Flame Music Bare v Bratislave a deň pred Vianocami, 23. decembra, v Riders Pube v Košiciach.

Text: Patrik Marflák (nad videom) + Edo Kopček (TS - perex + text pod videom)
Foto: screenshot z videa