Rozhlas a televízia Slovenska od stredajšej smutnej správy o úmrtí speváka a skladateľa Miroslava Žbirku upravila svoje vysielanie, aby ho fanúšikom pripomenula. A bude v tom pokračovať aj v najbližších dňoch. Prečítajte čo všetko môžete od piatka do nedele vidieť a počuť na verejnoprávnych staniciach.

Televízna Jednotka prinesie na obrazovky v piatok 12. novembra o 22:00 koncert Miro Žbirka – 40 rokov na scéne, ktorý odohral v roku 2019 (reportáž). V sobotu (13.11.) o 22:10 si môžete pozrieť reprízu relácie Neskoro večer a v nedeľu (14.11.) o 13:30 kultový televízny muzikál Neberte nám princeznú.

Na Dvojke si môžu diváci hudobníka pripomenúť v nedeľu (14.11.) o 11:40 špeciálom relácie Noc v archíve a televízna Trojka v nedeľu o 17:55 prinesie spomienkový program Vlastnými slovami.


Hudobnú legendu si od stredy pripomínajú vo vysielaní aj rozhlasové okruhy RTVS. Rádio Slovensko si pripomína osobnosť Miroslava Žbirku v celodennom prúdovom vysielaní aj zmenou playlistu s častejším radením jeho skladieb. V sobotu (13.11.) po 13:00 odvysiela reláciu Túto hudbu mám rád, kde sa s ním zhováral Vlado Franc. V nedeľu (14.11.) o 10:00 si ju môžu vypočuť aj poslucháči Rádia Regina. To zároveň pripravilo na piatok (12.11.) po 23:00 a v repríze v nedeľu o 21:00 reláciu Na koncert s Reginou s ukážkami z jeho koncertného účinkovania na Bratislavskej lýre.

Rádio Regina Stred od štvrtkového rána zmenilo playlist a poslucháčom ako spomienku ponúka v každej hodine prúdového vysielania dve piesne z bohatej produkcie Miroslava Žbirku. Do vysielania zaraďuje aj spomienky a názory poslucháčov na jeho tvorbu, ktoré posielajú cez sociálne siete. Rádio Regina Východ si pripomenie Miroslava Žbirku rozhovorom z archívu v Magazíne po 10:00.

Rádio Devín v sobotu (13.11.) v relácii Z playlistu o 13:00 ponúkne polhodinu ikonických, výpovedne hlbokých piesní Miroslava Žbirku v redakčnom výbere hudobného dramaturga Ľuboša Černáka. Rádio_FM si na hudobnú legendu spomína priebežne v prúdovom vysielaní. Venuje mu aj piatkový program Baláž&Hubinák od 18:00 s reprízou rozhovoru. V utorok 16. novembra o 20:00 h zaradí Rádio_FM reprízu programu Pohoda_FM, v ktorej bol Miroslav Žbirka hosťom.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér RTVS Stanislav Čačko. Správu sme upravili.

Foto: Martina Mlčúchová