S odstupom troch rokov od vydania albumu Spolu a po dvoch špeciálnych minialbumoch – lockdownovom Pět pohromadě a politickom ČauČesku – sa blíži plnohodnotný albumový návrat Tomáša Klusa. Jeho novinka s názvom Cítím vyjde začiatkom decembra a bude v exkluzívnej distribúcii Supraphonu.

Album Cítím obsahuje 16 piesní, na ktorých Tomáš Klus spolupracoval s producentom Jiřím Burianom (Kapitán Demo, Southpaw, Republic of Two) v jeho hudobnom laboratóriu Alpha Studio. Burian vtisol piesňam súčasný zvuk, a zároveň podčiarkol jedinečný pesničkársky štýl Tomáša Klusa. Jednotlivé texty sa dotýkajú tém lásky, rodiny, nádeje, ale i pocitov osamelosti, hľadania priateľstva a túžby porozumieť sebe i okolitému svetu. 

Vydanie albumu predznamenáva singel Tajemství, ktorý práve vychádza v digitálnych hudobných službách aj v sprievode originálne výtvarne spracovaného lyric videa vytvoreného motion designerom Honzom Urbancom. Lyric video vychádza z pripravovanej grafickej podoby albumu, za ktorým stojí experimentálna výtvarníčka a kolážistka Anička Borovičková Ročková alias #ulepena.


"Nesmierne sa teším, keď si ľudia vypočujú album Cítím. Po 13 rokoch mojej hudobnej dráhy je to prvý popový album, i keď som celé tie roky súčasťou českého mainstreamu. Teším sa tiež, až pesničky z nového albumu budeme s Cílovou skupinou hrať na koncertoch, pretože je to i návrat ku koreňom, obohatený o nové korenie," hovorí Tomáš Klus.

Zoznam skladieb na albume Cítím:

1. Zatím
2. Tajemství
3. Setkání s Milou
4. Cítím
5. Tamarotti
6. Zázrak
7. Mariím
8. Reflexe
9. Nedělat bordel
10. Fí
11. Osvícen
12. Udělám to samé
13. Liberté
14. První báseň
15. Manasarovar
16. Vánoční čas

Turné k albumu Cítím odštartuje v marci 2022 a bude mať minimálne jednu zastávku aj na Slovensku (3.6.2022 v Pezinku). Predaj vstupeniek na turné odštartuje v najbližších dňoch a všetkých priaznivcov Tomáša Klusa, ktorí sa rozhodnú zakúpiť si vstupenku na ktorýkoľvek z koncertov plánovaného turné, čaká špeciálny bonus. Po ich zakúpení obdržia unikátny kód, vďaka ktorému získajú do konca roka zľavu 21% na nákup nového albumu prostredníctvom webu www.supraphonline.cz.

Tomáš Klus patrí k najvýraznejším osobnostiam českej populárnej hudby posledného desaťročia. Za tú dobu pozbieral hneď niekoľko významných ocenení, vrátane výročných cien Akadémie populárnej hudby Anděl a úspešne bodoval i v ankete popularity Český slávik. Je zároveň osobnosťou, ktorá citlivo vníma spoločenské dianie a dokáže naň v rámci svojej pesničkárskej tvorby rýchlo reagovať. Vďaka svojim početným umeleckým i spoločenským aktivitám sa radí medzi najaktívnejších súčasných českých umelcov. Koncertuje pravidelne so svojou Cílovou skupinou, nakrúca filmy a vystupuje v divadelných hudobných projektoch.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za vydavateľstvo Supraphon poskytla PR manažérka Adriána Čahojová. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnom webe speváka www.tomasklus.cz a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Foto: Martin Kubica