Rok 2015 si bude Adam Ďurica navždy pamätať. Vydal svoj očakávaný tretí album Mandolína, za ktorý mu vydavateľstvo Universal Music krátko po vydaní odovzdalo hneď Zlatú platňu a pred pár dňami dokonca platňu Platinovú. Taktiež absolvoval úspešné turné, ktorého všetky koncerty sa vypredali ešte pred jeho začatím.

Je teda jasné, že práve tento rok je v Adamovej kariére tým najúspešnejším. "Predaj albumov a vypredané turné je potvrdením môjho úspechu v roku 2015. Moji fanúšikovia to so mnou myslia vážne a ja ich nesklamem, už teraz pre nich pripravujem nové špeciálne koncerty," teší sa z priazne fanúšikov Adam Ďurica.

"Nápad a ponuka na turné od vydavateľa Universal Music ma veľmi potešili, pretože sám by som to v takom štýle nedokázal, pri každom koncerte pracovalo so mnou sedemnásť ľudí. Muzikant je tým živý, že má koncerty pre svojich fanúšikov a nič lepšie pre nich ani neviem urobiť, ako mať koncert v ich meste. Takže jesennému turné som sa veľmi potešil a som veľmi rád, že sme sa pustili do takého odvážneho kroku, že sme urobili desať koncertov po celom Slovensku. Všetky boli vypredané a pridávame ďalších sedem. Nič lepšie a krajšie sa mi nemohlo stať," dodal spevák pre TASR.

Adam Ďurica s platinovou platňou Zdroj: Martin Ferenčík

Ako priznáva, platinová platňa, ktorú prevzal krátko po skončení turné, bola preňho veľkým prekvapením. "Z roka na rok sa predáva menej cédečiek a dosiahnuť takýto úspech, je to stále viac zriedkavé. Už keď bola táto moja platňa zlatá, čo bolo pár týždňov po vydaní, bol som prekvapený, pretože som to nečakal. To som už považoval za úspech a nad platinou som ani neuvažoval. O to viac ma to prekvapilo a vnímam to ako krásny darček pod stromček od fanúšikov," priznal talentovaný hudobník a skladateľ.

Platinovú platňu odovzdal Adamovi šéf hudobného vydavateľstva Universal Music Slovensko, Peter Riava. Stalo sa tak trochu netradične, na Vianočných trhoch v Bratislave. "Spolu s vydavateľstvom Universal Music sme chceli vytvoriť príjemnú, uvoľnenú atmosféru a veľmi sa mi páčil nápad pozvať novinárov a kamošov na vianočný punč. Priznám sa, že nemám moc rád naškrobené akcie, preto som zvolil túto uvoľnenejšiu verziu. A keďže novinári merali za mnou cestu aj napriek nepriaznivému počasiu, tak som si povedal, že pridám malý bonus a zahral som im na Vianočných trhoch svoj nový singel Tak to vidím ja, len tak bez kapely, bez ozvučenia," prezradil Adam. 

Nový singel zaznie aj na Adamovom budúcoročnom turné. Mandolína Tour 2016 vyvrcholí dvomi špeciálnymi koncertami, ktoré budú mať väčšiu svetelnú a pódiovú šou. Jeden sa uskutoční v Spoločenskom pavilóne v Košiciach (5.4.) a druhý v Bratislave v Istropolise (7.4.). Lístky sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.

Prečítajte si: Z rádiovej hviezdy koncertná: Adam Ďurica v Bratislave potvrdil skvelú formu

Mandolína Tour 2016: 

9. februára -  Levice, MSKS Kino Junior 
10. februára - Lučenec, Kino Apollo 
11. februára - Senica, Dom kultúry 
12. februára - Komárno, Dom Matice 
15. februára - Praha, Lucerna Music Bar 

Mandolína špeciál:

5. apríla - Košice, Spoločenský Pavilón
7. apríla - Bratislava, Istropolis

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Článok bol doplnený o citácie z TASR. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.adamdurica.com a www.facebook.com/adam.durica.1. 


Foto: Martin Ferenčík

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica