Kanadské súrodenecké duo Tegan and Sara predstavilo prostredníctvom služby YouTube videoklip ku skladbe Dying to Know. V novinke, ktorá pochádza z ich zatiaľ poslednej štúdiovky Love You to Death (2016), možno vidieť bábky podobajúce sa na speváčky jazdiace po meste v luxusnom bielom aute.

Klip s nádychom 80. rokov minulého storočia nakrútil vo Vancouveri Nathan Boey, pričom sa spolu so sestrami inšpirovali televíznym seriálom Miami Vice (1984 - 1990). "Podelili sa so mnou o ich detskú vášeň k Miami Vice a zvyšok sa už napísal sám," zhrnul prácu na klipe režisér.


Album Love You to Death, ktorý vyšiel v júni, obsahuje dovedna desať skladieb pričom ku každej sa formácia rozhodla zverejniť aj videoklip. Dying to Know už je deviatou v poradí s vlastným klipom, pričom doteraz sa vlastného videa dočkali piesne Stop Desire, White Knuckles, Boyfriend, U-turn, 100x, BWU, Faint of Heart a Hang on to the Night. Štúdiovku duo podporí aj európskym turné, v rámci ktorého sa 3. februára predstaví vo Viedni a o deň neskôr v Budapešti.

Identické dvojčatá Tegan a Sara Quin pochádzajú z Calgary a na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 1995. Obe sestry sú speváčkami a hrajú tiež na gitare a klávesoch. Debutovali o štyri roky neskôr albumom Under Feet Like Ours (1999), po ktorom nasledovali nahrávky This Business Of Art (2000), If It Was You (2002), So Jealous (2004), The Con (2007), Sainthood (2009), Heartthrob (2013) a spomínaná Love You To Death. Okrem toho nahrali s formáciou The Lonely Island skladbu Everything Is Awesome, ktorá vznikla pre animovaný film Lego príbeh (2014) a vyslúžila si nomináciu na Oscara. 

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/teganandsara

Súvisiaci interpreti: Tegan And Sara