Tohtoročné Vianoce v rodinách s malým deťmi môžu byť naozaj špeciálne. Známa dvojica Paci Pac na novom CD prášila staršie, kedysi veľmi populárne detské hity Petra Nagya, Vaša Patejdla a Beáty Dubasovej a upravila im zvuk tak, aby zneli súčasne. K dvom pesničkám už stihli nakrútiť videoklipy.

Album Paci Pac deťom s podtitulom Pesničky Petra, Beáty a Vaša môžu potešiť súčasných drobcov rovnako, ako kedysi tešili ich rodičov. Unikátne CD vychádza po tridsiatich rokoch od vydania toho pôvodného. Deťom teda môže Ježiško priniesť naozaj krásny darček - vianočný balíček s CD-čkom a vstupenkou na najveselší detský festival Festík, kde nebudú chýbať ani piesne Paci Pac z tohto albumu.

"Nápad nanovo nahrať celý album vznikol vďaka nášmu kamarátovi Tomášovi Danišovičovi, s ktorým spolupracujeme. Jeho otec je autorom niektorých pesničiek z albumu Peter, Vašo a Beáta deťom. Vo februári sme boli spoločne na turné a po ceste autom sme si púšťali aj tieto pesničky. A keďže tento rok je už tridsiate výročie od vydania pôvodného albumu, tak sme sa dohodli s autormi, že pesničkám vdýchneme nový život," vraví Adriana Pešinová alias Paci.

Vydanie albumu avizovala dvojica Paci Pac už začiatkom októbra. Po deviatich týždňoch má klip k pesničke Pes a mačka viac ako 470-tisíc zhliadnutí.


"Na CD-čku sme pracovali od apríla tohto roka a dokončili sme ho v polovici novembra. Chceli sme dať pesničkám súčasný zvuk, ktorý štúdiá v dnešnej dobe ponúkajú. Niektoré pesničky sme sa snažili nemeniť a čo najviac priblížiť pôvodnej verzii, ale niektoré sme naopak úplne zmenili. Medzi naše najobľúbenejšie skladby patrí Pes a mačka, tá nám utkvela v pamäti asi najviac, a potom Čarbičky a Vyspi sa do krásy. Veľmi nás teší, že na tomto CD nájdu deti aj tri krásne uspávanky. Tie sme v repertoári doposiaľ nemali," dodáva Mário Praženec alias Pac.

Legendárne pesničky zaznejú aj na Festíku

Paci Pac sa už teraz tešia, ako svoj nový repertoár zasievajú na najveselšom detskom festivale Festík, ktorý bude v máji v Bratislave. Rodičia teraz môžu svojim deťom urobiť na Vianoce dvojnásobnú radosť. "Pripravili sme špeciálne balíčky, v ktorých si deti nájdu k novému CD-čku aj vstupenku na Festík. Samozrejme, všetko za zvýhodnenú cenu. Detičky sa môžu do jari naučiť tieto nové pesničky a potom ich spievať spolu s Paci Pac," hovorí Katarína Šebestová z agentúry Evency.

Okrem tejto umeleckej dvojice tam vystúpia aj ďalší umelci, ktorí tvoria pre deti. "Bude to jedinečný festival, kde sa na jednom mieste zídu vlastne všetci hudobníci z tejto brandže. Festík však bude zaujímavý aj pre tínedžerov a rodičov, či dokonca starých rodičov. Pripravujeme totiž veľkolepé multižánrové podujatie. Vianočný balíček sa teda určite oplatí a poteší nielen deti," uzatvára ambasádorka Festíka.

S maskotom Festíka, ktorým je veselý psík, sa deti stretnú aj na krste nového CD Paci Pac deťom. Uskutoční sa už v nedeľu 17. decembra v Shopping Palace Zlaté piesky a začne sa o 11:00.

Prečítajte si: Festík bude najveselším detským festivalom. Ponúkne Mira Jaroša či Paci Pac

Vypočujte si album Paci Pac deťom (Pesničky Petra, Vaša a Beáty):



Za pôvodným albumom stojí Peter Nagy, ktorý ako jeden z najpopulárnejších domácich interpretov 80. rokov oslovil pred tridsiatimi rokmi vtedy rovnako populárnych kolegov Beátu Dubasovú a Vaša Patejdla. Vznikol dodnes vysoko cenený detský album Peter, Vašo a Beáta deťom.

Nagy neskôr vydal ešte tri detské albumy - Hrajme sa na Petra (1990), Peter Nagy & deti (1992) a Peter Nagy & deti 2 (1996). Z tejto série pochádzali aj hity Mandarinka Darinka (spev: Michaela Pašteková), Prečo krava nenosí kravatu (detský hosť: Tomáš Kalivoda) či Môj malý pes Bobi (spev: Martin Madej).

Vypočujte si album Peter, Vašo a Beáta deťom:



Vstupenky na Festík + CD Paci Pac:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládeková z agentúry Propaganda House. Dodanú správu sme upravili.


Foto: PR