Britská vysielacia spoločnosť (BBC) zverejnila zoznam desiatich interpretov nominovaných v ankete Sound of 2019, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy nasledujúceho roka. Medzi nominovanými je len jediná kapela.

Na zoznam sa dostali Grace Carter, Flohio, Dermot Kennedy, King Princess, Mahalia, Ella Mai, Octavian, Rosalía, Sea Girls a Slowthai. Medzi nominovanými je len jedna kapela - Sea Girls, zvyšok sú sóloví interpreti. Po prvý raz sa na zozname objavila speváčka spievajúca v španielčine. Je ňou 25-ročná Rosalía.

Moderátorka a dídžejka Annie Mac uviedla, že na zoznam sa dostali "neskutočne talentovaní ľudia, čo odzrkadľuje, kam bude hudba v roku 2019 smerovať". Top 5 interpretov oznámia v januári, pričom od 7. januára zverejnia každý deň jedno meno finálneho rebríčka. Víťaz bude známy v piatok 11. januára.

V minulosti v ankete uspeli 50 Cent, Keane, The Bravery, Corinne Bailey Rae, Mika, Adele, Little Boots, Ellie Goulding, Jessie J, Michael Kiwanuka, Haim, Sam Smith, Years and Years, Jack Garratt, Ray BLK a Sigrid.


Zdroj:  SITA (bbc.com)
Foto: facebook.com/pg/sonicseagirls