Päťdňový plážový festival tanečnej hudby Balaton Sound krátko pred spustením predaja vstupeniek na ročník 2020 odhalil prvú várku mien z lineupu. Od 8. do 12. júla 2020 na brehu najväčšieho stredoeurópskeho jazera Balaton zahrajú Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Kygo a mnohí ďalší.

Vďaka jedinečnej lokácii v obľúbenej dovolenkovej destinácii, neprekonateľnej atmosfére a špičkovému lineupu plnému hviezd tanečnej scény sa Balaton Sound od svojho vzniku stal jedným z najväčších európskych open air festivalov. V roku 2019 počas piatich dní pritiahol až 172-tisíc návštevníkov a záujem o toto podujatie aj medzi slovenskými fanúšikmi je každým rokom väčší.

Tohtoročný lineup už teraz obsahuje niektoré z najväčších globálnych mien súčasnej elektronickej hudby na čele s headlinermi, ktorými sú Holanďan Martin Garrix a nórsky hitmaker Kygo. Na hlavnom pódiu sa predstavia tiež hviezdne bratské duo Dimitri Vegas & Like Mike, nemecký dídžej a producent Robin Schulz a Angličania SigalaJonas Blue a Jax Jones. Ďalšími zvučnými menami, ktorých produkcia rozozvučí iné ostatné pódiá, sú Don Diablo či Matoma, ktorý má na konte spoluprácu napríklad s The Vamps.

Sesterský festival jedného z najväčších festivalov sveta, budapeštianskeho Szigetu, privíta aj čínsko-amerického speváka a producenta ZHU. Na rovnakom pódiu budú psy-tranceové hviezdy z Izraela, Vini Vici a Blastoyz, zabávať všetkých, ktorí sa tešia na tancovanie až do východu slnka. Obľúbení európski párty nadšenci Elrow budú na Balaton Sounde 2020 hostiť umelcov ako Loco Dice, Meduza, Ilario Alicante, Danny Tengalia a mnohých ďalších, ktorí budú oznámení v ďalších vlnách postupného zverejňovania lineupu.

Pre náročnejších festivalových návštevníkov je pripravený VIP zážitok, ktorý je na Balaton Sounde naozaj exkluzívny. Vo VIP priestoroch, ktoré sú inšpirované Hollywoodom, nájdete všetko, čo potrebujete na splnenie vašich prianí vrátane masáží, make-up loungu, drinkov z čerstvého ovocia či exkluzívnych vystúpení len pre VIP hostí.

Predpredaj troj-, štvor- a päťdňových vstupeniek začína dnes v cenách od 155 eur. Všetky podrobnosti o festivale v slovenčine nájdete na oficiálnej stránke www.balatonsound.com/sk.

Pozrite si aftermovie z ročníka 2019:


Aktuálne zverejnený lineup festivalu Balaton Sound 2020:
(1. fáza; ďalšie mená budu odhalené v najbližších mesiacoch)

streda 8. júla


Martin Garrix (Main Stage)
Don Diablo (Main Stage)
Matoma (Main Stage)
Loco Dice (Elrow)
Julian Jeweil (The Club)

štvrtok 9. júla

Dimitri Vegas & Like Mike (Main Stage)
Jonas Blue (Main Stage)
Deborah De Luca (Dreher aréna vagy The Club)
Meduza (Elrow)

piatok 10. júla

Kygo (Main Stage)
Salvatore Ganacci  (Dreher Arena)
Modestep LIVE (Dreher Aréna)
Ilario Alicante (Elrow)

sobota 11. júla

Robin Schulz (Main Stage)
Sigala (Main Stage)
Danny Tenaglia (Elrow)
Vini Vici (Dreher Aréna)
Blastoyz (Dreher Aréna)

nedeľa 12. júla

Jax Jones LIVE (Main Stage)
ZHU (Dreher Aréna)
Hernan Cattaneo b2b Nick Warren (The Club)
Loud Luxury (Main Stage) 

Balaton Sound 2020 - základné info:

Kde: Zamárdi, Lake Balaton, Hungary
Kedy: 8. - 12. júla 2020
Web: www.balatonsound.com/sk
Facebook: www.facebook.com/balatonsoundslovakia

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Balaton Soundu pre Slovensko Michal Jančat.