Americká skupina Destiny's Child, ktorá od roku 2006 nie je aktívna, podľa magazínu Us Weekly vystúpi 3. februára počas Super Bowlu. Dostupné informácie hovoria, že trio zaspieva medley svojich najväčších hitov a zároveň predstaví novú pieseň s názvom Nuclear. Tá mala premiéru na oficiálnom Youtube kanáli kapely v piatok v noci.

Skladba je prvou novinkou Destiny's Child od roku 2005, kedy doposiaľ nezverejnená skladba Stand Up for Love otvorila výberovku #1's (2005). Hovorca vydavateľstva Legacy Recordings potvrdil, že Nuclear bude jedinou čerstvo nahratou piesňou. Nie je teda klasickým comebackovým singlom, a keď si pieseň vypočujete, zistíte, že ani ním byť nemôže. Nejde totiž o skladbu, ktorá by nadväzovala na súčasné trendy, skôr naopak - ide o návrat do čias, kedy v rámci moderného R&B v rebríčkoch nebodovali len tanečné hity ale aj skladby, ktoré sú soundtrackom pre intímne chvíľky milencov.

Charakter piesne, pod ktorou sú podpísaní Pharrell Williams, James Fauntleroy, Lonny Bereal a členka skupiny Michelle Williams, teda potvrdzuje, že v prípade Destiny's Child nepôjde o návrat na scénu, ktorý by bol spojený s dlhodobejšou "reaktivizáciou" kapely. Ako bonus na výberovke Love Songs, ktorá vyjde 29. januára, si však svojich fanúšikov určite nájde.

Oldschoolový beat, uvoľnená atmosféra a zamatovo jemné harmónie trojice speváčok, v ktorom ani Beyoncé nevyčnieva žiadnou vokálnou ekvilibristikou, môžu byť na prvý posluch sklamaním. Novinka pôsobí ako raritná stratená skladba nahratá počas aktívnych rokov skupiny alebo ako B-side hitovejšieho singla. Nie je to však na škodu - pre fanúšikov R&B ide o nenútené a veľmi príjemné pripomenutie éry, v ktorej sa táto úspešná kapela zrodila.


Krátky záblesk niekdajšej slávy

Napriek tomu, že dlhodobý comeback sa zrejme konať nebude, vystúpenie na Super Bowle je udalosťou, ktorá kapelu na krátko vráti na absolútny vrchol. Najsledovanejší zápas roka NFL (americký futbal) totiž sledujú každoročne desiatky miliónov ľudí, ide o najsledovanejšie televízne podujatie v USA. Koncert Destiny's Child v polčasovej prestávke zápasu tak nepochybne výrazne pomôže predaju spomínanej kompilácie.

Vystúpenie by mala otvoriť Beyoncé s výberom svojich sólových hitov. Neskôr by sa k nej mali pridať aj Michelle Williams a Kelly Rowland - zvyšné dve členky formácie Destiny's Child. Po medley ich najväčších hitov bude nasledovať už spomínaná živá premiéra skladby Nuclear. Beyoncé by mala následne celú šou ukončiť premiérou vlastnej piesne pochádzajúcej z jej pripravovaného albumu.

Text: Patrik Marflák (zdroj: Rollingstone.com, archív Hudba.sk)
Foto: CD cover - Legacy Recordings

Súvisiaci interpreti: Destiny's Child