Populárny britský spevák Ed Sheeran zverejnil na sociálnych sieťach informácie o svojom novom albume. Po ročnej odmlke vydal pred pár dňami dva nové single a prezradil, že na pripravovanej novinke bude hosťovať John Mayer.

Hudobník Ed Sheeran vydá nový album s názvom ÷ v piatok 3. marca. Dvadsaťpäťročný interpret to oznámil prostredníctvom svojich oficiálnych profilov na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter či sociálnej sieti Facebook a službe Instagram. Novinka bude mať dovedna dvanásť skladieb, z ktorých si už hudobníkovi priaznivci mohli vypočuť piesne Shape of You a Castle on the Hill

Prečítajte si: Na albume Eda Sheerana bude hosťovať John Mayer, so singlami láme rekordy

Weeknd aj One Direction môžu tíško závidieť

Obe skladby na streamingových službách zaznamenali niekoľko nových rekordných zápisov. Na v súčasnosti najpoužívanejšej službe Spotify nenazbieral žiadny umelec počas 24 hodín toľko prehratí ako Ed Sheeran. S viac ako 16 miliónmi prehratí svojich skladieb za deň predbehol v rebríčku The Weeknda. Ten dosiahol "len" necelých 10 miliónov.

Novinky navyše pokorili rekord One Direction v počte jednotlivých prehratí za prvých 24 hodín. Globálnemu rebríčku mapujúcemu štart pesničiek na Spotify kraľuje Shape Of You s takmer 7 miliónov prehratí, druhú pozíciu drží Castle On The Hill s viac než 6 miliónmi vypočutí. Sheeran tiež cez víkend držal prvé miesta v rebríčkoch Apple Music v
 77 krajinách sveta a na prvú priečku prehľadu iTunes dosiahol až v 117 krajinách vrátane Slovenska. Na Youtube majú skladby 7 dní po zverejnení spolu už vyše 56 miliónov prehratí.

Tracklist albumu Ed Sheeran - ÷ : 

1. Eraser 

2. Castle on the Hill 
3. Dive 
4. Shape of You 
5. Perfect 
6. Galway Girl 
7. Happier 
8. Hearts Don't Break Around Here 
9. New Man 
10. What Do I Know? 
11. How Would You Feel (Paean) 
12. Supermarket Flowers 



Edward Christopher Sheeran vydal v septembri 2011 debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. V roku 2014 uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú single ako Thinking Out Loud či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards. 

Zdroj: SITA
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran