Tvorcovia očakávaného pokračovania filmového trháku Päťdesiat odtieňov sivej v stredu zverejnili zoznam skladieb na jeho soundtracku. Nahrávka bude obsahovať 19 skladieb vrátane už zverejneného singla I Don't Wanna Live Forever, ktorý naspievali Zayn a Taylor Swift.

Okrem nich na soundtrack prispeli napríklad aj John Legend, Nick Jonas v spolupráci s Nicki Minaj, Sia, Tove LoThe-Dream či Danny Elfman. Okrem originálnych nových skladieb sa na soundtracku objaví aj niekoľko coververzií. Corinne Bailey Rae nahrala novú verziu piesne The Scientist (2002) od britskej kapely Coldplay, soul/jazzový spevák Jose James naspieval klasiku od Gershwinovcov They Can't Take That Away From Me (1937), ktorú preslávil Fred Astaire, a vychádzajúca hviezda indie popu Frances ponúkla cover notoricky známej skladby What Is Love, ktorú vydal Haddaway v roku 1993. Kompletný tracklist nájdete na konci článku.

Soundtrack Päťdesiat odtieňov temnoty sa dostane do predaja 10. februára, teda v rovnaký deň ako film do amerických kín. Slovenskí diváci ho budú môcť vidieť už o deň skôr. Prvou zverejnenou skladbou z filmu je spomínaný singel I Don't Wanna Live Forever, v ktorom sa spojili dve veľké hviezdy - Taylor Swift a bývalý člen One Direction Zayn Malik.

K piesni, ktorú môžete počuť aj v oficiálnom traileri, už nakrútili videoklip. Dátum jeho zverejnenia zatiaľ nie je známy, už tento piatok však vyjde druhý singel, ktorým je skladba Not Afraid Anymore od speváčky Halsey. Ak ste netrpezliví, na Youtube už teraz nájdete ilegálne uploady všetkých piesní zo soundtracku. Zdieľať ich tu samozrejme nebudeme, keďže aj tak budú skôr či neskôr z videoportálu zmazané.


Film je adaptáciou knihy Päťdesiat odtieňov temnoty (2012) autorky E. L. James a zároveň pokračovaním romantickej drámy Päťdesiat odtieňov sivej (2015). Jej sountrack ponúkol mená ako Annie Lennox, The Weeknd, Jessie Ware, Ellie Goulding, Beyoncé, Sia, The Rolling Stones či Skylar Grey.

Autorom scenára očakávaného filmu je Niall Leonard, o réžiu sa postaral James Foley. V hlavných úlohách sa znova predstavia Jamie Dornan v úlohe Christiana Greya a Dakota Johnson ako Anastasia Steele. Herecké obsadenie dopĺňajú Bella Heathcote, Kim Basinger, Eric Johnson, Tyler Hoechlin, Max Martini, Victor Rasuk, Luke Grimes, Jennifer Ehle, Rita Ora alebo Marcia Gay Harden.

Tracklist soundtracku snímky Päťdesiat odtieňov temnoty: 

1. Zayn & Taylor Swift - I Don’t Wanna Live Forever 
2. Halsey - Not Afraid Anymore 
3. JRY - Pray f. Rooty 
4. Tove Lo - Lies In The Dark 
5. Toulouse - No Running From Me 
6. John Legend - One Woman Man 
7. The-Dream - Code Blue 
8. Nick Jonas & Nicki Minaj - Bom Bidi Bom 
9. Sia - Helium 
10. Kygo - Cruise f. Andrew Jackson 
11. Corrine Bailey Rae - The Scientist (Coldplay cover)
12. Jose James - They Can't Take That Away From Me (Fred Astaire cover)
13. JP Cooper - Birthday 
14. The Avener - I Need A Good One feat. Mark Asari 
15. Joseph Angel - Empty Pack Of Cigarettes 
16. Anderson East - What Would It Take 
17. Frances - What Is Love? (Haddaway cover)
18. Danny Elfman - On His Knees 
19. Danny Elfman - Making It Real

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Usmagazine.com, archív)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Sia, Taylor Swift