Skupina Fortuan, ktorá má základňu pri Bratislave sa vyvinula z niekoľko rokov etablovanej cover kapely Wooders. Tvorivé pnutie a potreba reflektovať na dianie vo vonkajšom aj vnútornom svete ich prinútili k tvoreniu autorskej hudby. Kapelu tvoria Jakub Hančin (spev, gitara), Tomáš Marikovič (gitara) a Daniel Štefanovič (bicie).

Plodom tvorby chalanov z Fortuan je čerstvý singel Freedom. Vlastnou poetikou v anglickom jazyku sa jemne dotkli témy slobody. "Často si neuvedomujeme, akú hodnotu naozaj má a akú cenu za ňu niektorí ľudia platia. Stačí pritom iba nahliadnuť do minulosti. Človeku zrazu dôjde, že slobodu nemožno považovať za niečo všedné. Bolo by naivné myslieť si, že ju má každý. Práve naopak, ide skôr o niečo výnimočné," prezradili pointu nového singla členovia kapely.

"Z toho dôvodu by sme si ju mali podstatne viac vážiť, uvedomiť si čo sloboda je a narábať s ňou zodpovedne. Ak vieme narábať zodpovedne s rôznymi materiálnymi vecami, prečo nie so slobodou? Nikdy nevieme, kedy príde ten deň. Kedy sa zobudíme a naša sloboda bude preč. Náš život bude mať v rukách niekto iný a nám zostane len zlomok toho, čo sme považovali za samozrejmé. Vtedy si uvedomíme, aké bohatstvo sme predtým mali," dodali.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Jakub Hančin.