Slovenská speváčka, textárka a divadelníčka Zuzana Kráľová sa po desiatich rokoch pôsobenia vo folk/šanosnovom hudobnom projekte Kráľová & Kompas vydáva na sólovú dráhu. Aktuálne pracuje na novom sólovom albume, z ktorého pochádza aj prvý melancholický, romantický singel Vem mě domů.

Aktuálne žije rodáčka z Prievidze v Prahe, kde začala spolupracovať so skladateľom Davidom Hlaváčom, ktorý je tiež spoluautorom piesní Báry Polákovej. Text prvého signla, ktorý napísala Zuzana Kráľová v češtine, je o potrebe nájsť domov - ten fyzický, ale aj psychický. K singlovej novinke zverejnila speváčka aj videoklip vo forme roadtripu, ktorý vznikol na speváčkinej ceste domov z Prahy. Postarala sa o neho scenáristka a filmárka Lucia Pšenková.


"Doteraz som 10 rokov tvorila s gitaristom Karolom Kompasom. Našu folk/šansonovú hudbu ste mohli poznať pod názvom Kráľová & Kompas, v marci 2019 sme vydali album Po horách, jazerách. Aj keď túto spoluprácu sme ešte úplne nezavesili na klinec, obaja tvoríme sólovo," uviedla Zuzana. "Prvú skladbu z pripravovaného sólo albumu som napísala v češtine, ale už mám pripravené ďalšie v rodnom jazyku, na ktorých chcem do leta intenzívne pracovať," poodhalila svoje plány do najbližších mesiacov Zuzana Kráľová.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Zuzana Kráľová. Text správy sme upravili.